B1 sau A3 ?

Ne place sau nu, televizorul e cea mai bună armă de manipulare care s-a inventat vreodată. Uneori, cred că acesta a fost și motivul unei astfel de idei, pentru că îndobitocește masele într-un hal fără pereche.

Odată cu apariția libertății și televizorului, românul și-a dorit mereu să fie cât mai  bine informat. La așa-zisa sete de informație, trusturile au scos pe piață posturile de știri, cât mai multe și cât mai diversificate, cu puțină dovadă de profesionalism.

Dar, cum politica nu poate rezista tentației de a-și băga nasul peste tot, a pus mâna repede pe două posturi din această nișă. Cei de la putere, adică USL, țin cât pot de tare de A3 (Antena 3). Postul a reușit în ultimii ani să prostească foarte multă lume, de aici și scorul fantastic înregistrat la alegeri de monstruoasa coaliție.

Pe partea cealaltă a baricadei se află postul președintelui, B1TV ( Băsescu 1 TV). Aici, ne vom putea delecta ochișorii cu personaje care dezbat tot ceea ce face mai prost contracandidatul. Două posturi, două ideologii opuse și o grămadă de oameni prostiți.

Eu nu le am salvate pe tembelizor de ceva vreme. Am decis să renunț la spectacolul grotesc pe care ni-l oferă cele două arme de manipulat masele. Am optat pentru știri civilizate, prezentate cu decență și bun-simț. Nu am să vă spun numele, ci doar că e deținut de un operator de cablu. Voi pentru ce ați opta?

26 de comentarii

 1. Eu nu le-am scos din grila, dar sunt ca si inexistente. Si nu numai astea, ci mult mai multe.

 2. Dacă vreau știri bune, mă uit la CNN și BBC sau citesc un portal serios de pe internet.

  Mă mai uit la documentare și la sport, în rest, încerc să scot televizorul din viața mea 🙂

 3. La capitolul televiziuni de știri partizane ai uitat să treci RTV.

  Probabil din cauza afinităților politice, eu mai urmăresc din când în când B1 (încercând să aplic un filtru propriu).

  Dar la capitolul știri curate trebuie menționate Digi 24 și TVR (dar înțeleg că au început deja să-și bage coada și aici).

 4. Doua posturi de televiziune pe care nu le urmaresc si nici nu o s-o fac… De fapt nu ma mai uit la televizor in general, decat cand ma plistisesc grav. Calculatorul face toata treaba acum.
  Stirile nu prea ma intereseaza, asa ca optez pentru programe de filme si seriale. Aa da, mai e si History, care are multe emisiuni interesante…

 5. nu urmaresc nici unul desi le am in grila…
  dar cat de curand 80% dintre canale le voi sterge. oricum rar ma uit, dar cand o fac sa imi para bine.

 6. Digi 24 imi place tare, au niste texte originale si un unghi de abordare difertit, mi se pare ca reportajele si stirile lor sunt muncite!

 7. Realitatea si RTV pentru ca sunt primele posturi atunci cand deschid televizorul. Insa destul de rar am chef de stiri, si spre niciodata de politica.
  In prezent sunt fascinata de Kiss Tv si Digi Sport 1.

 8. Ce-s astea? Vitamine? 😀
  Nu mă uit la nici unul din posturile astea. Urmăresc Ora de Business şi citesc Hotnews.

 9. Ma mai uit la B1 dar nu la emisiunile astea despre politica.. ma uit la Banciu seara pe la 23:00 cand n-am la ce ma uita… in rest.. le am salvate dar nu ma opresc sa ii ascult/privesc!

 10. Mai bine ma lipsesc de la ambele posturi. Mai urmaresc Money.ro sau Realitatea dar B1 (urasc acest canal deoarece „Lumea lui Banciu” este pur si simplu un mare gunoi) si A3 niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*