BAC la Baia Mare

Colonia Pictorilor in culori noi
Maine SkirtBike
    Nu o sa incep sa va aduc la cunostinta ceea ce stiti deja majoritatea, suntem o tara in care sa treci BAC-ul a ajuns un fel de descoperire a Calei Lactee. Stim cu totii ce s-a intamplat in tara, tineri care au cazut    BAC-ul, fara nici cea mai mica speranta ca l-ar fi luat.
    In Baia Mare nu e tocmai roza situatia. Si la noi, din pacate, gradul de promovabilitate e scazut. Consider ca un municipiu, care deasupra e si resedinta de judet, nu are voie sa aiba liceu cu promovabilitate 0, indiferent daca e privat sau de stat. Anul acesta s-a intamplat la Liceul Spiru Haret. S-a mai intamplat un lucru la care sincer nu ma asteptam, nu mai este nici o nota de 10 pe linie. Anul trecut am avut, anul acesta nu s-a mai putut repeta isprava.
    Majoritatea liceelor au avut tineri care nu au reusit sa adune nota de trecere la BAC. Nu o mai iau pe ocolite, si asa la televizor se dezbate de zor cine e de vina pentru acest rezultat, eu o zic asa pe direct, cred cu tarie ca vina cea mai mare o au elevii. Ma tot intreb de ce au majoritatea probleme cu acele camere video, cand ei discuta pe mess sau skype ore intregi cu camere web prornite? E de neinteles. Elevi care nu sunt interesati deloc de invatat. Majoritatea isi doresc un job in strainatate, langa parinti sau prieteni.
    Sper ca anul viitor liceele baimarene sa invete ceva din rezultatele ultimilor doi ani, desi, e posibil sa mor cu speranta.
P.S.: Nu imi iese din cap un tanar din Ilfov, care a spus urmatoarele:”Tara asta ii naspa. Oricum plec in Londra.” Tinere, iti doresc drum bun, si daca poti te rog sa iei cu tine si restul de 56%. 
 

Sursa foto: actualmm.roComentarii

  1. By Cristina

  2. By Cristina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *