BAC la Baia Mare

    Nu o sa incep sa va aduc la cunostinta ceea ce stiti deja majoritatea, suntem o tara in care sa treci BAC-ul a ajuns un fel de descoperire a Calei Lactee. Stim cu totii ce s-a intamplat in tara, tineri care au cazut    BAC-ul, fara nici cea mai mica speranta ca l-ar fi luat.
    In Baia Mare nu e tocmai roza situatia. Si la noi, din pacate, gradul de promovabilitate e scazut. Consider ca un municipiu, care deasupra e si resedinta de judet, nu are voie sa aiba liceu cu promovabilitate 0, indiferent daca e privat sau de stat. Anul acesta s-a intamplat la Liceul Spiru Haret. S-a mai intamplat un lucru la care sincer nu ma asteptam, nu mai este nici o nota de 10 pe linie. Anul trecut am avut, anul acesta nu s-a mai putut repeta isprava.
    Majoritatea liceelor au avut tineri care nu au reusit sa adune nota de trecere la BAC. Nu o mai iau pe ocolite, si asa la televizor se dezbate de zor cine e de vina pentru acest rezultat, eu o zic asa pe direct, cred cu tarie ca vina cea mai mare o au elevii. Ma tot intreb de ce au majoritatea probleme cu acele camere video, cand ei discuta pe mess sau skype ore intregi cu camere web prornite? E de neinteles. Elevi care nu sunt interesati deloc de invatat. Majoritatea isi doresc un job in strainatate, langa parinti sau prieteni.
    Sper ca anul viitor liceele baimarene sa invete ceva din rezultatele ultimilor doi ani, desi, e posibil sa mor cu speranta.
P.S.: Nu imi iese din cap un tanar din Ilfov, care a spus urmatoarele:”Tara asta ii naspa. Oricum plec in Londra.” Tinere, iti doresc drum bun, si daca poti te rog sa iei cu tine si restul de 56%. 
 

Sursa foto: actualmm.ro4 comentarii

  1. Și profesorii au partea lor de vină. Profesorul meu de matematică din liceu, de exemplu, făcea meditații cu mai bine de jumătate din colegi. Evident că nu degeaba. La meditații rezolvau problemele pe care urma să le primim la lucrări, dacă-i scotea la tablă și cumva nu știau, nu era nici o problemă, pe când altul poate pușca o notă mică, plus că, având multe relații, le punea câte-o vorbă bună și la alți profesori. Colega mea, de exemplu,luase un 5 la latină, dar cum făcea meditații cu profu de mate, nevasta acestuia, care era bibliotecara liceului, a vorbit cu profesorul de latină și peste noapte 5-ul s-a transformat într-un 8. Fain, nu?

  2. :))). Stai, că asta nu e tot :). Eu eram în clasă cu una dintre fetele profului de mate, iar soră-mea, căreia îi era diriginte, cu soră-sa. Apropo, una dintre ele a luat 10 la bac, la română, după ce l-a caracterizat pe Ion, la un subiect la care i se cerea să caracterizeze un personaj cult :))). Și cea mai mică, pentru că erau 3 surori, a luat bacul cu 10 pe linie și n-a fost în stare să intre la medicină nici măcar pe locurile cu taxă :))). Îți dai seama ce de mânării fac și profesorii ăștia?

  3. Si cate si mai cate astfel de cazuti..Eu as dori sa fie camere si la cei care corecteaza lucrarile..Cred ca ar fi si mai trista situatia 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*