Colonia Pictorilor in culori noi

Nu aveti cum sa nu remarcati plimbandu-va spre parc, venind dinspre strada Victoriei, ca ceea ce parea a fi un teren parasit, prinde viata.Locul, unde la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX, si-au dat intalnire unii dintre cei mai importanti pictori de la Scoala Baimareana, are sansa reale sa devina un punct de atractie de marca al orasului nostru. Demn de trecutul, prezentul si viitorul artistilor baimareni.
   Catalin Chereches a inceput lucrarile inca din luna mai si s-a inceput prin inlocuirea acelui gard total inestetic. De acum incolo vom avea tuia pe langa un gardulet cochet. Vom avea verde acolo unde trebuie sa fie verde. Mai trebuie renovat si parculetul din preajma cladirii vechi, o toaletare a copacilor fiind necesara. Cladirea urmeaza sa fie renovata prin accesarea de fonduri europene, ceea ce nu e un lucru rau. Acolo se vor putea tine diferite expozitii de arta, vor putea fi cazati  pictorii care doresc sa viziteze meleagurile baimarene. Dat fiind faptul ca Baia Mare este celebra in universul pictorilor pentru cerul de un albastru unic in lume.
   Astept cu nerabdare momentul cand ne vom plimba printre lucrari de arta, cand vom vedea pictori plimbandu-se prin oras cautand un loc pentru a picta.
    Baia Mare e un pol important al picturii din Transilvania, de la noi trebuie sa se dea ora exacta in pictura.

Sursa foto: bm365.ro & 9.optiune.ro

6 comentarii

  1. Mie imi placea foarte mult sa ma uit prin gard la copacii salbatici si la potecuta aceea prafuita, cu pietre, sa nu mai vorbesc de covorul de flori mov care e pe-acolo in fiecare primavara. Intotdeauna mi-a dat senzatia ca e un loc magic, de poveste :). Oricum, ma entuziasmeaza si ideea de a deveni un loc mai „prietenos cu publicul” si da, chiar cred ca baimarenii ar trebui sa acorde mai multa atentie artei. O renovare din asta e un inceput bun!

  2. Ce idee draguta! Cred ca este cel mai dragut lucru despre care am aflat in ultimul timp. Astept si eu cu nerabdare momentul in care ne vei spune ca totul este gata, ca putem veni in vizita. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*