E Baia Mare parte din Maramures ?

Distractie si soare la "Plaja Coruia"
Colonia Pictorilor in culori noi
   E o intrebare care m-a macinat de mic copil. Din punct de vedere istoric si geografic nu are nimic de-a face cu tara Maramuresului.
  Oamenii din zona Baii Mari mereu se refera la cei din Maramu`cu apelativul “de peste deal”. Bineinteles, este vorba de muntele Gutin, zona care delimiteaza zona Crisanei de cea a Maramuresului.
    Pana in 1968 Baia Mare facea parte din regiunea Satu Mare. Dar, avand in vedere ca orasul a inceput o dezvoltare acerba, s-a ajuns la o concluzie care a bulversat opinia publica pana in ziua de azi. Cu reorganizarea tarii, regiunile au devenit judete, iar Baia Mare a fost alipita tarii Maramuresului, mai mult de atat, devenind chiar si resedinta de judet. De 50 de ani se tot creeaza confuzia cum ca orasul nostru e capitala Maramuresului. Gresit! Unica capitala a Maramuresului e la Sighetu Marmatiei.
   Eu consider ca o noua regionalizare ar trebui sa indrepte aceasta greseala, care totusi a distrus o regiune intreaga. Tara Maramuresului a avut de suferit enorm din cauza alipirii la zona Crisanei.
  Personal consider ca Baia Mare nu e Maramures, nu a fost si nici nu va fi vreodata !!!

Sursa foto:dorinstef.blog.com

Comentarii

  1. By robbie

  2. By Anonymous

  3. By Tavi

  4. By Cristina

  5. By djikum

  6. By Anonymous

  7. By Regiuni

  8. By alina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *