Baia Mare, aminteste-ti !

Ieri,probabil si azi, a fost forfota mare la noi in oras. Tot orasul asta era un mic furnicar. Fiecare cetatean isi aduca aminte de cei care nu mai pasesc pe pamant. Oameni dragi, care au plecat intr-o lume poate mai buna ca asta. Toata lumea a cautat sa cumpere lumanari si flori, pentru a le duce la mormintele celor dragi.           Indiferent de greutatile si problemele noastre cotidiene, indiferent de ploaia care s-a abatut asupra orasului, baimarenii si-au facut datoria morala fata de cei decedati.

Sarbatoarea Tuturor Sfintilor sau Luminatia este cu siguranta un eveniment extrem de marcant din viata noastra. Nu sunt un crestin inversunat, ba mai mult tind spre cealalta directie, dar atunci cand se apropie aceasta data imi aduc aminte de cei dragi mie care numai sunt pe aceasta lumea. Oameni care mi-au insuflat dragostea pentru acest oras, persoane care s-au nascut, muncit si trait in acest oras. De la ei am aflat ca Baia Mare e mult mai mult decat un oras minier, ca oamenii din acest oras sunt cu totul speciali, au ceva aparte.
Eu unul nu am ajuns inca sa aprind o lumanare pentru cei dragi, dar cu siguranta ma voi duce sa imi aduc aminte de cei care mi-au influentat pozitiv viata. In astea doua zile sa ne amintim cu zambetul pe buze de cei care nu mai sunt aici cu noi.

Sursa foto:citynews.ro

14 comentarii

  1. Daca vrem sa aratam acest omagiu, sa-l oferim cand traiesc. Consider cea mai mare prostie, cand traieste omu, nu-i dai atentie, ii vb urat, nu-l cauti, nu-l suni, … iar cand moare ii faci mormant din marmura, in fiecare an de Lumninatie vii la mormanturile lor cu cele mai scumpe coaroane si flori.

    NU, nu-i cumpara nmk dupa ce-i mort, dai-le cand ii in viata !

  2. Amintirile astea sunt, de fapt, urma pe care o lăsăm după trecerea noastră spre alte tărâmuri. De-asta, poate, e bine să avem grijă ce facem ca să rămânem în memoria celorlalți. 🙂

  3. Nici eu nu am avut ocazia sa aprind o lumanare celor dusi dintre noi, chiar mi-am dorit acest lucru dar nu este problema, lumanarea este aprinsa mereu in sufletul meu.

  4. Ai scris frumos despre Iluminatie. Eu, de pilda, am fost la cimitir cu mama si am aprins lumanari la toate mormintele familiei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*