Romania in 2030

Baia Mare, aminteste-ti !
Piata Revolutiei prinde contur

In fiecare zi citesc presa, si boom…Ma loveste in fata o poza si un titlu. Romania in 2030.
Si incep sa citesc si aflu cu stupoare ca cei de la AMPOST(autoritatea de management pentru programul operational sectorial transport) au realizat un plan in care tara noastra va fi sfartecata pe bucati de autostrazi, iar peste Dunare vom avea cel putin 6 poduri. Iar pe ruta feroviara Nadlac-Constanta trenurile vor circula cu 250 de km/h. Si totul e prezentat ca un lucru sigur si indraznet care se va realiza.

Vedem acolo niste rute care par de domeniul SF la ora actuala. Legatura intre Baia Mare si Satu Mare ori Cluj-Napoca se va face pe o autostrada. Da sigur, cum sa nu. In 23 de ani nu am fost in stare sa contruim 1000 de km de autostrada, iar acum in 17 vom rupe gura targului.

Am auzit cu totii de nasii de la CFR, care au produs milioane de euro paguba, si de care pana azi nu auzise nimeni. Imi si inchipui cum o sa i-a bacsis pe supersonicul tren Nadlac-Constanta. Nu suntem in stare sa intretinem liniile actuale, si noi visam la linie de mare viteaza pe o distanta considerabila.
Nu stiu daca cineva chiar va crede prostiile debitate de cei la AMPOST, dar planul acesta va fi folosit de acum incolo in campaniile electorale. Si mereu ni se va aminti cat au facut unii, si mai apoi cat nu au reusit sa faca altii.
In loc sa investim banii aiurea in poze si proiecte fandicoase, mai bine am punea mana pe lopata si am incepe sa construim ceva.

P.S.: Oare cei care au lucrat la proiect, cred in asa ceva ?

Sursa foto:erdely.ma

Comentarii

  1. By Norbert Kolozsvari

  2. By silavaracald

  3. By ion

  4. By Ciufulitul

  5. By elly weiss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *