Baia Mare, performerul economic mult dorit?

performerul economic

“Baia Mare este noul performer economic al nord-vestului” – Cătălin Cherecheș.De aici.

Aș fi cel mai fericit dacă s-ar dovedi acest lucru. Însă, realitatea ne arată cu totul altceva. Sincer, eu nu simt, mă refer la buzunar, că am fi nu știu ce putere economică. Anul trecut am rămas fără loc de muncă, iar acolo lucram efectiv 20-30 de persoane. Toți am rămas fără job. Mulți au plecat din țară, iar alții și-au găsit greu de lucru sau chiar deloc.

Firmele de talie mare au ocolit orașul Baia Mare. Multe dintre ele au ales localitățile din împrejurimi pentru sediile lor. De ce oare? În orice caz, nu cunosc multe detalii. Observ în schimb că mulți, foarte mulți băimăreni au ales calea străinătății pentru a-și câștiga o pâine. Acesta numai semn bun nu poate fi, corect?

Mi-aș dori să văd o comparație, din punct de vedere economic,  cu orașul Oradea. Am așa un feeling, că ne-ar surclasa la multe capitole. Dar, este doar părerea mea. La urma urmei, ce știu eu?

2 comentarii

  1. Acolo unde a aparut aberatia din titlu o sa gasesti si o statistica cu veniturile la nivel de judet,unde se vede cit de performanta este economia de aici.

  2. Cherecheș traieste in lumea lui. Omul e dus rau. Trebuie sa scapam de el, sa nu-l mai aleaga baimarenii. Altfel vom avea cu totii de suferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*