Baze sportive, veniți la noi!

Guvernul, parlamentul, de fapt ce mai contează, a hotărât ca bazele sportive din administrația ministerului de resort să treacă în subordinea consiliilor locale. Pentru un oraș ca Baia Mare, acest lucru nu poate fi decât benefic.

De ani de zile, ne plângem de situația precară a bazinului de înot (acoperit sau nu), pista de atletism, stadionul de rugby, sala sporturilor etc. Lista poate continua, sunt destule clădiri și terenuri care arată sub orice critică, mulțumită celor de la centru.

Acum, avem șansa și oportunitatea să schimbăm ceva. Bineînțeles că totul se va întâmpla într-o ordine cronologică. Să nu ne așteptăm, ca de la preluare, în 24 de ore toate vor străluci. E nevoie de idei, timp și proiecte. Din câte am văzut până acum, primăria nu duce lipsă de idei în această privință.

Să așteptăm, zic eu. Bineînțeles, răbdarea noastră trebuie să aibă o limită, iar dacă vom sesiza că nu se întâmplă nimic, să vorbim despre probleme. Până atunci, îmi doresc ca în decursul a câtorva ani, orașul acesta să se bucure de niște baze sportive moderne.

Foto

 

18 comentarii

 1. Terenul de atletism de langa sion,e o mizerie…asta trebuie sa fie prioritatea.Nu inteleg ce sens mai are sa iei in patrimoniu sala lascar pana, pe care cica vor s-o renoveze..bani aruncati.Nu mai bine faci o sala nou-nouta?De la terenu de rugby si pana la terenu de atletism, exista destul teren pentru o sala noua.Pe cei de la rugby, ii muti pe dealul florilor, macar au tribune si nu niste schele…si oricum nu mai avem fotbal in baia mare,so…
  Tot timpul am crezut si inca mai cred, ca ar trebui sa se faca o baza sportiva in zona real pana in recea(sala de sport+ stadion de 15.000-18.000 pt rugby si fotbal)iar zona unde is acum sala sporturilor, terenul de rugby+ terenu de antrenament de rugby, il vinzi la imobiliare.E zona centrala, zona bancilor, ai lua ff multi bani.

 2. urbanismul e primarul.Aia is doar executanti.In trecut, primarul a zis ca vrea sa faca o baza sportiva in zona Pirita.Acolo avem o problema de ten: tiganiI.
  Am inteles ca pe bugetul European 2014-2016(s-ar putea sa gresesc denumirea), vor exista fonduri pentru infrastructura sportiva.Morala: primarul sa aiba proiectul, ca sa primeasca finantare din acest buget pe 6 ani.

 3. Aici la Iasi lucram (intens) la amenajarea pe cale naturala a unor trasee off-road in mijlocul strazilor din oras. 😀

  P.S. Stiu ca n-am mai dat de un secol pe-aici, dar fontul asta pe care-l folosesti se vede execrabil pe Chrome.

 4. bag de seama că se mişcă lucrurile pe la voi pe acolo, acum să vedem decă proiectele alea nu rămân pe hârtie. Dacă merg lucrurile bine poate-l trimiţi pe primar şi prin alte judeţe…să dea de veste că se poate

 5. Pai,da, omul se gandeste la sanatatea populatiei!Sa facem sport!zic!Desi, nu prea inteleg rostul panoului de baschet in sala lascar pana…nu s-a mai jucat un meci de baschet de la revolutia din 1848…
  bolo,lasa pisiul, da-i shut down si ia-ti fularu,si hai la sala ca avem „meci” cu nebunu tadici.

 6. Să se facă. Dar ce folos, dacă niciun copil nu va face sport acolo? Toţi sunt pe net, şi-au deschis bloguri, în loc să bată mingea sau să alerge. Ţiriac a găgat un milion de euro într-o bază sportivă, cu terenuri de tenis, fotbal etc. Acolo e tot timpul pustiu. Mi-e că la fel stau lucrurile şi prin alte oraşe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*