Unii au reușit imposibilul

Când spun acest lucru, mă refer la un primar al unei localități din imediata apropiere a orașului Baia Mare. Edilul din Coltău, un sătuc cu o populație numeroasă de etnici țig..rromi, a reușit performanța de a-i pune la treabă.

Pentru a intra în posesia ajutoarelor UE, țigă..rromii au fost nevoiți să își facă curățenie prin ogradă. La început, nu au fost încântați de idee, mulți s-au sustras de la muncă. Dar, văzând că primarul nu glumește, s-au pus pe treabă.

Acuma nu știu dacă e legal ceea ce a făcut domnul primar de acolo, însă mi se pare o idee excelentă. Uite așa ar trebui să procedeze toate localitățile care abundă de ajustați sociali. Că din bătut din gură, toți sunt fruntași.

Nu se poate o lege prin care să punem la muncă în folosul comunității pe cei care au acumulate sume colosale din amenzi? Să le punem lopata în mână celor care beneficiază de ajutoare și sunt capabili să muncească? Nu cred că am încălca vreun drept al omului.

Exemple pozitive avem, trebuie doar un pic de ambiție și să se pună osul. Deci, dragi parlamentari, puneți-vă mintea la contribuție și creați cadrul legal pentru așa ceva.

Foto

9 comentarii

  1. Sunt convins ca se poate creea un cadru legal. Dar e mai comod (pentru unii) sa invoce impedimentul – tot legal – numit ONG-uri pentru drepturile minoritatilor…

  2. Si la noi se practica acest obicei. Zilele trecute era toata tigania la curatenie in parcuri. Iar daca nu-si pastreaza curatenie in cartierul unde stau (destul de central) i-a amenintat ca-i muta la mama- naibii in fosta zona industriala unde le face locuinte sociale.:)

  3. a avut o idee foarte buna, nu stiu cum a reusit sa convinga tigani sa puna mana sa munceasca la ei in ograda (si nu caratenie in curtea altora), dar a facut o treaba buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*