Big Brother Baia Mare

În momentul când am ajuns în Londra, am fost sfătuit să am grijă ce și unde fac. Acolo, fiecare cetățean este urmărit în medie de 3 camere video. Nu ai unde să te ascunzi. Baia Mare, își dorește să urmeze trend-ul. Doar că noi vom supraveghea altceva.

Funcționarii primăriei vor fi în curând atenți monitorizați. Știm prea bine că comportamentul unora dintre cei care servesc cetățeanul lasă de dorit. Primarul dorește ca oamenii, care ajung la ghișeele autorităților locale, să fie tratați cu respect și atenția cuvenită.

Unii angajați s-au arătat extrem de nemulțumiți de ideea edilului, dar, dacă sunt conștiincioși și muncesc nu au de ce să își facă griji. Nu cred că se încearcă intimidarea angajaților, e mai mult o încercare de eficientizare a aparatului administrativ.

Să vedem dacă aceste măsuri vor aduce și beneficii.

8 comentarii

 1. Normal ca sunt indignati, nu mai pot sa ceara spaga oamenilor, ca se vede pe camera

 2. Telefoanele ne sunt ascultate, mail-urile ne sunt citite.Camerele video inchid cercul:)Internetul, telefonia , dezvoltarea tehnologica a adus beneficii si abuzuri.In numele „luptei impotriva terorismului”, statul a decis sa ne urmareasca fiecare pas,cu sau fara sa stim noi.De fapt stim, doar idiotii pot crede altceva.
  Cum era mai bine, cu sau fara tehnologie?Prefer dezvoltarea, chiar daca aduce big brother-ul in viata mea…

 3. Eu nu cred ca telu meu e ascultat. Nu sunt chiar asa de important si nici inca vreo 18 milioane din tara asta nu sunt asa importanti.

 4. Think outside the box!A asculta telefoanele nu inseamna ca te asculta doar daca faci lucruri naspa…Toate convorbirile din ro, sunt inregistrate intr-o baza de date, pe care provider-ul le stocheaza pentru o anumita perioada.Totul legal.Insa lumea nu stie si nici nu trebuie sa le stim pe toate…
  Toate convorbirile sunt triate de un soft special, dupa niste cuvinte cheie „bomba” „atentat” si orice alt cuvant care pot face subiectu unor cauze penale.De ce crezi ca baietii destepti scot sim-urile din telefon:))

 5. Chiar dacă nu mi se ascultă telefonul, simplul fapt că există această posibilitate, mă deranjează. Statul de drept nu mai e stat de drept.

 6. Zau ? Si atunci de ce sunt toti cocalarii liberi ?!

  Pai ei toata ziua stau la telefon cu pitipoancele si li se adreseaza cu „Esti O BOMBA sexy, iubire !”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*