România, stat milițienesc

Într-un moment de cumpănă, pe la începutul anilor 90, credeam cu toții că am scăpat de metehnele comuniste. Controlul abuziv, corecțiile aplicate oricui de milițieni fără niciun motiv etc. Se pare că ne-am înșelat amarnic. Statul român nu și-a uitat obiceiurile străvechi.

Duminică, suporterii echipei Petrolul Ploiești au fost pur și simplu desfigurați de brutele în albastru. Fără milă, oamenii legii au făcut exces de zel și au împărțit „pulane” în stânga și în dreapta. Iar, când credeam că s-au mai calmat spiritele, „miliția” și-a mai făcut o dată de cap.

Localitatea Pungești, este deja arhicunoscută pentru protestele anti-Chevron. E dreptul lor să protesteze, cât și cum le place. Replica autorităților ne-a confirmat ceea ce suspectam: suntem un stat milițienesc. Jandarmii au bătut protestatarii fără să le pese de sex, vârstă sau etnie.

Acum, e clar. „Miliția” și-a reintrat în drepturi depline. Mai urmează secera și ciocanul, să fie tabloul complet.

 

7 comentarii

  1. O să exagerez un pic dar cam aşa văd eu lucrurile:
    Jandarmii ăştia pe ce că-s proşti (poate ştii episodul cu „luaţi site-ul de cultură şi băgaţi-l în dubă” de la protestele din Piaţa Universităţii) fac şi exces de zel pe pielea oamenilor.
    Se mai face treabă şi cu vorbă bună, dar trebui să vrei.

  2. Cazul Pungesti sta in picioare ca argument pentru „teoria” ta. Insa ma indoiesc ca fanii celor de la Petrolul au neprihaniti.

  3. Ţi-am mai spus în ce stat de drept ne aflăm. E bine că încep ţi alţii să vadă.

1 trackback / pingback

  1. Romania, stat militienesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*