Cât cheltuim pe cărți de citit?

În fiecare seară îmi casc ochii și ciulesc urechile la emisiunea Biziday. Ieri, Moise Guran a citat un studiu efectuat de INS despre cât și cum cheltuim noi ca națiune. Nu știu dacă m-a șocat ceea ce am auzit, pe undeva mă așteptam la asemenea rezultate. Doamnelor și domnilor, un cetățean român cheltuie în medie 0.5% din venit pentru cărți și activități culturale. Asta înseamncă aproximativ 8 lei pe an!!!

După ce ați văzut procentul și suma, concluziile le puteți trage și voi.

 

5 comentarii

  1. Pai trebuia sa iti spuna Moise asta … nu era suficient sa te uiti in jur? Cand ai fost ultima oara intr’o sala de teatru? Eu … anul trecut prin toamna … vrei sa stii si ce elemente reusesc sa ajunga si pe acolo?! In proportie de 90% sunt oameni care stiu cu ce se mananca … dar mai exista acel procent de 10% care fie isi butoneaza telefonul pe toata durata piesei fie susoteste cu vecinul despre … te miri ce, ca in final sa plece destul de dezamagiti ca au confundat un spectacol de teatru cu unul de la Globus in care ei erau printre actorii principali.

    In rest … uitate in jur … si ca te stiu mare pasionat de fetesibuci … arunca pe acolo niste priviri prin lista de „prieteni”, cel putin 5 din 10 sunt semianalfabeti care in afara de cartile de joc nu prea au citit nimic la viata lor dar iubesc al dracului sa dea paste la citate pe care nu le inteleg, dar le suna interesant. Astia’s … cu astia defilam … si trist este ca multi au drept la vot.

  2. @ice: Nu stiu daca trebuia sa imi spuna Moise, dar suma exacta chiar nu o banuiam. Eu doar saptamna asta am cheltuit peste 50 de lei pe carti. Si mai urmeaza. 🙂

  3. Îmi place să citesc și citesc des, dar trebuie să recunosc că nu prea dau bani pe cărți. Mai ales de cîțiva ani de cînd mi-am cumpărat ebook reader, iar internetul e plin de cărți 🙂 De biblioteca județeană nici nu mai zic.

    La teatru, festivale si concerte e alta treaba. De cînd m-am mutat la Cluj, merg la tot ce prind 😀

  4. @Andrei: Eu nu pot fara mirsoul de tipar. Am incercat si cu ebook, dar nu e la fel. Asadar raman fidel cartilor tiparite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*