Cinema Dacia sau ?.?.?

In Baia Mare chiar exista Cinema Dacia. La ora actuala locatia este prea putin folosita, iar asta duce la degradarea cladirii pe zi ce trece. Desi se afla in centrul nou al urbei de pe Sasar nimeni nu s-a gandit sa investeasca in ea. Si cand zic nimeni ma refer la statul roman si RADEF.

Cladirea are peste 40 de ani de activitate, iar de atunci s-au facut prea putine investitii pentru a-l putea reda iubitorilor de film din oras. Nici pana in ziua de azi nu voi uita ca acum cativa ani majoritatea filmelor le puteai vedea doar la Dacia. Iar eu eram acolo duminica de duminica. Uneori nici nu mai prindeam bilete. Stiu ca nu mai e ceea ce a fost odata lumea cinematografiei, asta si datorita pirateriei, insa va spun ca as alege Cinema Dacia modernizata si renovata in detrimentul cinemaurilor din Gold Plaza.
Cinema Dacia functioneaza si azi. Insa datorita proastei reorganizari este mai mereu gol. Asa ca daca tot nu il foloseste nimeni la adevarata valora, de ce nu am face altceva acolo. Spatiul este extrem de generos, iar locatia sa este ideala pentru organizatiile din oras. Cred ca primaria ar trebui sa incerce sa isi adjudece si cladirea respectiva.

P.S.: Problema e ca statul nu renunta la nimic, prefera sa se aleaga praful de ele…

Sursa foto: emm.ro

20 de comentarii

 1. Am auzit ca a fost renovat recent. Sau era doar o idee a primarului. Eu am prins un singur film acum vreo 11 ani cand sala a fost plina, in rest doar 3 – 4 oameni. Pacat sa nu se faca nimic cu el, si eu l-as prefera.

 2. Same.

  Stiu de la un prieten care tot frecventa cinematograful. Zicea ca niciodata nu au fost mai mult de 15 persoane.

 3. Si prin orasul meu natal s-a ales praful de cinematograf. Daca va puteti imagina, oras de 50,000 de locuitori, n-are nici macar o sala obosita. O vreme a fost gara acolo pana ce s-a renovat cladirea garii avariata de un incendiu, iar acum … ruina. Se pare ca e aceeasi poveste la indigo …

 4. Asta-i problema majoritatii salilor de cinema din perioada comunista. Acum toata lumea se duce la Mall, la Cinema City, la 3d.. nu mai vor cinema Dacia, Patria, Republica sau Victoria.
  Si in Botosani este o sala de cinema la care eu am fost anul trecut cu 2 RON / bilet. Din pacate e mai mereu gol.

 5. Bine ca totusi se mai ruleaza acolo,la mine in oras au transformat cinematograful in club. Pacat pentru ca oricand as fi mers sa vad un film la cinema.

 6. La noi a fost renovat acum cativa ani cel mai mare cinematograf, dar cand am fost eu ultima data erau 6 oameni in sala. :((

 7. n-am mai fost la un film…. de nu mai tin minte… desi imi placea sa merg la cinema 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*