Craica în anul 2015!

zona craica

Vă rog să aveți răbdare și să vă răpiți 2-3 minute din timpul vostru pentru a citi acest comentariu. Este scris de o cititoare, în legătură cu situația de pe Craica. Vedeți și voi, este foarte ușor să fii demagog ca și politicienii noștri. Este foarte ușor să prezinți un proiect și poze frumoase, dar să nu rezolvi nimic. Asta este realitatea din teren. Nu din povești și basme pe la televiziunea de casă. Craica există și înflorește!

Articol scris in 2013. Suntem in 2015 si lucrurile merg inspre rau.
Tiganii au revenit pe Craica, si-au ridicat iar acele case din cartoane si beneficiaza in continuare de un loc de pamant care nu le apartine.
Eu locuiesc la bloc, vis-a-vis de “cartierul” tiganilor. Dimineata, deschid geamul si obtin cel mai minunat peisaj… CRAICA in toata splendoarea ei, cu tone de gunoi, cu un rau care se involbura atunci cand vin ploile si cu multi aurolaci impleticiti. Unii dintre ei, din afaceri murdare, au reusit sa-si cumpere apartamente si uite cum mi-au devenit peste noapte vecini, si nu de orisicare, ci din aceea cu 3-4 limuzine si cu chef mereu de a petrecem pana dimineata, cu muzica la refuz si pirande pe langa gratare. Asta-i viata lor, noaptea chefuiesc iar ziua se doarme.
Am sunat, intr-o zi, la “112” in speranta ca voi avea parte de o noapte mai linistita. M-am inselat! Cu patrula de ordine alaturi, au dat muzica si mai tare, i-au invitat pe baietii in uniforma la un pahar si spiritele s-au incins si mai tare.
Am zis ca-mi voi instala un cort in fata primariei, dar cum terenul nu este in proprietatea mea, cu siguranta as fi alungata, nu inainte de a plati si-o amenda frumoasa. Am mai zis ca nu-mi voi mai plati taxele, intrucat conditiile mele de trai in mijlocul acestei jungle nu se ridica la standardul civilizatiei; nici asta nu a functionat!
Iarna, autoritatile le aduc lemne pentru foc, eu imi platesc gazul. Factura la apa imi vine de fiecare data incarcata, dar are si de ce; robinetul de pe Craica, pus la dispozitie tot de autoritati, curge continuu, fie iarna, fie vara. Eu imi duc gunoiul menajer la 3 blocuri distanta, ei au container la botul calului, ba mai si urla cate un tigan daca vreun roman indrazneste sa arunce gunoiul in acele containere.
Cand se vorbeste de “orasul cel mai verde”, simt ca fac scurt-circuit. Poate verde in centrul orasului; aici, la periferie, curge mocirla si mirosul insuportabil.
Nu va lua nimeni masuri, nu au interes si astfel de preocupari umane! Singura solutie este ca familiile de romani, din acest cartier, sa faca sesizari, petitii, reclamatii, la toate forurile superioare, sesizand Bucurestiul cu privire art. 16(1) in care se mentioneaza ca, cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari. Probabil, prin 2030, voi primi si raspuns.

2 comentarii

  1. Ce proiect? Ce poze frumoase?
    Pentru putorile alea nu as face nimic atata timp cat traiesc din ajutoare sociale pentru ca asa i-a invatat iliescu.
    Nu as da ajutor social unui om apt de munca. Punct.
    Si pentru tanti de mai sus, nu sunt sigur dar asa este mai in toate orasele lumii: la margine se afla tot jegul din acel oras, din pacate.

  2. Cu tiganii nicicum nu e bine. Sunt destepti, adica isi cunosc „drepturile” si profita de ele, iar cand trebuie de facut ceva pentru ei, sunt uniti ca fierul sudat! Daca nu-i ajuti se numeste discriminare. Daca-i ajuti, si-o iau in cap si ajung toti niste lepre sociale care traiesc de pe spinarea contribuabililor de rand… Ideea e ca discriminarea se face atunci cand un roman sarac si amarat nu este ajutat cu nimic, iar o tiganca cu 5 plozi dupa ea, are casa, caldura si bani primiti in mod gratuit. Nu stiu cum s-ar reglementa situatia dar asa nu se mai poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*