Craica nu dispare

Noaptea Muzeelor Baia Mare
Pavilionul Regina Maria

gunoaicraicaCraica va deveni un loc de picnic pentru băimăreni. Cuvintele nu sunt ale mele, ci sunt ale actualului primar din Baia Mare. Anul trecut, acesta a creat destul de mult scandal când a început să îi mute pe locatarii rromi din zona ocupată ilegal. Casele construite din chirpici și focarul de infecție din zonă au creat premisele acelei acțiuni, considerată de mulți ca fiind drastică.

Au demolat aproximativ jumătate din locuințele încropite pe terenul orașului, iar mai multe familii au fost mutate în fostele clădiri de birou din zona Cuprom. Condiții decente, pentru niște oameni care trăiau printre șobolani, mizerie și câini. ONG-urile au venit să vadă cum decurg lucrurile, spre suprinderea lor situația nu e similară cu cea a evreilor.

În plină campanie electorală, primarul Cătălin Cherecheș a promis rezolvarea pungilor de sărăcie. Atunci s-a intrat în forță, băimărenii au fost convinși și i-au asigurat postul de primar cu 86% din voturi. După o perioadă mai activă prin zona Craica, lucrurile s-au oprit brusc.

Cei mutați la Cuprom, trăiesc bine mersi, deși anul trecut li s-a promis că vor primi teren, atunci exista o astfel de soluție. Azi, încă suntem în căutare unei soluții, atât pentru cei care ocupă spațiile de acolo, cât și pentru cei care încă ocupă în mod abuziv terenul orașului.

O astfel de problemă nu se rezolvă într-un an, asta ar trebui să o știe toată lumea. Însă, problema orașului Baia Mare, e promisiunea făcută anul trecut de primar. Ne apropiem cu pași repezi de termenul limită, iar problema pare fără rezolvare. Oamenii care l-au votat încep să își pună întrebări…e bine să primească și unele răspunsuri.

Surse foto.

Comentarii

  1. By Roxana Man

  2. By Andreea D.

  3. By adelinailiescu

  4. By Rolling Ideas

  5. By Bucur

  6. By Alin

  7. By Adriana

  8. By dorina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *