Noaptea Muzeelor Baia Mare

Noaptea Muzeelor este un eveniment mondial, la care a aderat și România, acum câțiva ani. Acest moment este un bun prilej pentru a deschide apetitul omului de rând spre cultură și educație. De aproximativ 6 ani, Baia Mare participă cu tot ce are în dotare la acest eveniment.

În cadrul fiecărui muzeu participant la acest eveniment, veți putea vizita expoziții special gândite pentru această seară. În plus, la fiecare locație părtașă, organizatorii ne-au pregătit destule evenimente, astfel încât să nu intervină plictiseală, la un moment dat. Vor fi concerte și momente de actorie în aer liber etc.

Mai sus avem un filmuleț de promovare a evenimentului, realizat cu ajutorul celor de la Planetariul Baia Mare, în strânsă colaborare cu Aeroportul Internațional Baia Mare. De altfel, Planetariul Baia Mare își așteaptă vizitatorii între orele 19-01, eu am fost în fiecare an de când participă dânșii la eveniment, merită.

Muzeul de Artă Populară, Muzeul de Istorie, Muzeul de Mineralogie și Bastionul Măcelarilor vă așteaptă tot în intervalul 19-01. Intrarea este liberă peste tot, iar timpul e berechet pentru o plimbare nocturnă pe străzile orașului. Singurii care se abat de la regulă sunt cei de la Muzeul de Artă, care au program între orele 16-24.

Deci oferte există, acum să vedem dacă vor fi și consumatori. Dar, din experiența anilor trecuți, cred că băimărenii vor face tot posibilul să își cultive simțul cultural. Noaptea Muzeelor Baia Mare e momentul oportun pentru acest lucru.

17 comentarii

  1. Super pacat ca nu sint acolo. Am fost la toate cind eram in liceu. A fost superb. poate la anul dau si eu pe acolo.

  2. Cred ca tipul acesta de evenimente este unul dintre cele mai reusite in Romania, e oportunitate de a atrage publicul si de a-l lasa sa guste din placerea mersului la muzeu si, de ce nu, ne da un impuls sa mergem mai des la muzeu.
    La Antipa, expozitia „The Human Body” este un „chilipir” cultural binevenit, costa doar 20 lei la Noaptea Muzeelor, in conditiile in care pretul de intrare pentru un adult este de 50 de lei, respectiv, 60 de lei in weekend.

  3. Deci nici nu stii cat mi-am dori sa vad expoziti aia. Din pacate e prea mare distanta dintre Baia Mare si Bucale. Sper sa vina si prin alte orase in anii urmatori, nu doar prin capitala.

  4. In Valenii de Munte sunt 2 muzee(casa N. Iorga si Muzeul Vaii Teleajenului)dar nu stiu daca participa la noaptea muzeelor. In schimb pe ulita mea e o moara de apa din sec 16, declarata monument istoric dar ramasa in paragina, care e deschisa in fiecare noapte, ca tot nu mai are usi. Deci poftiti cu incredere1:))

  5. Asta da, noi ne bucuram la un astfel de eveniment si aia au fantana deschisa oricand, mai ales daca au si apa.

  6. Frumos… am mai zis eu candva.. pacat ca locuiesc intr-un oras mic in care rar avem parte de asa ceva..

  7. Un astfel de eveniment va avea loc si la mine in oras, sigur avem doar un muzeu, numit Muzeul Banatului Montan (bine asta exceptandu-l pe cel al locomotivelor cu abur, care e in aer liber se-ntelege), insa nu cred ca acest amanunt este un impediment in marcarea cum se cuvine a unui eveniment cultural.

  8. observ ca aveti ce vizita, si voi avea ce vizita cand voi ajunge in Baia Mare… Am fost in Constanta cand eram mic la Planetariu, stiu ca este unul si in Galati, dar si un mic observator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*