Inițiativă

Arta urbană
Noaptea Muzeelor Baia Mare

transalpinaInițiativă…mi se pare uneori că în județul unde trăim zi de zi, acesta este un cuvânt pe care mulți îl ignoră. Acest lucru se întâmplă din neștiință sau pur și simplu din indolență. Adevărul e că sunt puțini oameni care dau dovadă de așa ceva.

Dacă nu știu cu ce se mănâncă expresia, le recomand o scurtă vizită în județul Alba. Aici, trei primari cu minte, au reușit prin accesarea unor fonduri europene să transforme un drum agricol într-un Transalpin în miniatură. Șoseaua nou construită leagă orașele Sebeș și Alba Iulia, ocolind drumul național. Este vorba de 26 de km, realizați cu 2,5 milioane de euro.

Ce rezultă de aici dragi administratori ai județului Maramureș? Dacă vrei se poate, dacă te interesează binele celor care te-au votat atunci faci pe dracu-n patru și te zbați pentru binele cetățeanului. Implementezi proiecte, cauți ajutor pe la Bruxelles, nu stai și aștepți pomana guvernului.

Maramureșul nu a primit nici un leu pentru lucrările necesare de reabilitare a drumurilor…expirate în proporție de 100%. Nu am auzit nici un om politic din județ să aibă vreo soluție, toți se plâng de lipsa banilor, însă uită că mai există și alte posibilități de accesare a fondurilor.

Dacă, până ieri, toată lumea invoca Polonia, țară care e fruntașă la accesarea fondurilor europene, acum ne putem uita în ograda noastră. La trei sate din Alba, cu trei primari care au reușit în 12 luni să finalizeze 26 de km de drum. Condiții mai bune nu găsești nici măcar pe autostradă.

Stimabili politruci maramureșeni, luați inițiativă și începeți să veniți cu proiecte.

Sursa foto.

Comentarii

  1. By Antonela

  2. By Alexandra Ali

  3. By Bucur

  4. By Cronicarul

  5. By zdwub

  6. By Alin

  7. By Alin Nicorici

  8. By Adrian B

  9. By StejarMasiv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *