Cupa României e la Baia Mare

hcmbaiamaresicupaAzi vom elogia faptele mărețe a unei echipe de sport din orașul Baia Mare. La fel ca mulți oameni din țara asta, consider că nu există ambasador mai bun decât sportul. Tot așa stă treaba și când e vorba de un oraș, astfel e mai mult decât lăudabilă performanța realizată de fetele de la HCM Baia Mare.

După un sezon istovitor, în care au cunoscut de prea puține ori gustul înfrângerii, băimărencele, au reușit o clasare în Campionatul Național pe locul 2. Un loc merituos, ce poate fi considerat și titlu de campioană, cei de la Oltchim jucând în cu totul altă ligă.  Argintul câștigat de fete, este prima performanța notabilă, după 33 de ani de secetă.

Miercuri, la Oradea, aceste minunate fete au reușit să ne bucure din nou sufletele. După un meci cu Corona Brașov, care a pus problema doar la început, au reușit printr-un joc extrem de spectaculos să cucerească primul trofeu din istoria handbalului feminin băimărean. Cupa României a ajuns în vitrina clubului.

Suporteri, echipă, conducere, toți au fost părtași la aceste performanțe. Acum urmează ce e mai greu, de fapt. Trebuie să continuăm munca, să le oferim fetelor condiții pentru a-și disputa meciurile din preliminariile Champions League la Baia Mare. Sala trebuie renovată, iar spectatorii trebuie să înțeleagă că banii pe bilete sunt necesari echipei.

Echipa aceasta a pus Baia Mare pe harta handbalului românesc, iar motto-ul lor: „Handbal cu zâmbetul pe buze”, a cucerit multă lume. Bravo fetelor, bravo conducerii tehnice, bravo suporterilor, bravo Baia Mare. Suntem acolo unde merităm să fim.

P.S.: Anul viitor echipa se va numi HCM Minaur Baia Mare. Un motiv de mândrie în plus.

Sursa foto.

10 comentarii

  1. Felicitări fetelor! Şi eu cred că sportivii sunt cei mai buni ambasadori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*