Cioban erou

Cupa României e la Baia Mare
Maidanezii sunt o problemă

Fiecare națiune de pe planeta aceasta are câte un personaj mitic. Un erou, un om simplu care se ridică dintre cei săraci pentru a reuși. Prin orice mijloace, în cazul acesta, scopul scuză modul prin care ajunge acolo. Francezii îi au pe mușchetari, englezii îi au pe călăreții din era medievală, noi ne mândrim cu ciobanii.

Cuvânt de origine otomană, a fost repede adoptat de populația din Muntenia. Oameni harnici, cu îndeletniciri vechi în păstorit. Cu timpul, în Câmpia Dunării, au ajuns din ce în ce mai multe popoare migratoare cu îndeletniciri asemănătoare.

Așa s-a întâmplat și cu familia prim-ciobanului (nu are rost să dau nume, știți voi cine este) din România. Originari din Albania, ajung repede să se îmbogățească. Strâng avere imensă și se mută cât mai aproape de București. Printre copiii lor și-a găsit loc și unul cu stea în frunte, trimis pe pământ de însuși Dumnezeu (după spusele sale paranoice).

Omul și-a dorit mai multă faimă și avere, pentru asta a încălcat și legea uneori. Acum după atâta timp, a fost pedepsit și trimis la mititica. Timp de 3 ani de zile va sta liniștit, devenind cioban-șef peste mioarele de la Jilava. O țară întreagă jelește după el, ocrotitor și filantrop al națiunii române.

Ce înțelegem noi de aici? Dacă la viața noastră dăm dovadă de spirit samaritean, ni se va putea ierta orice nelegiurie? Lăudăm și prezentăm un infractor ca pe un erou. Vrem ca legea să fie aspră și să ne temem de ea, însă dacă se aplică deplângem situația infractorilor. Cu această decizie, am speranța la mai bine.

Sursa foto.

Comentarii

 1. By Flo

 2. By trofo

 3. By Andreea D.

 4. By Adriana

 5. By Cronicarul

 6. By adriana

 7. By Adrian B

 8. By adelinailiescu

 9. By Rolling Ideas

 10. By PaulSM

 11. By PaulSM

 12. By Alin

 13. By Nautilus

 14. By Nautilus

 15. By Nautilus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *