Maidanezii sunt o problemă

Cioban erou
Transilvania, nu!

maidaneziDe ceva timp încoace, se poate observa cu ochiul liber prin Baia Mare, că s-au înmulțit haitele de maidanezi. Problema e că administrația locală nu are suficient personal pentru a face față acestui flagel. Asta se întâmplă chiar dacă ne lăudăm cu un adăpost foarte modern și bine dotat, unde maidanezii ar putea să își petreacă timpul.

Iubitorii de animale au sărit ca arși, atunci când au auzit de legea amendării persoanelor care hrănesc animalele fără adăpost. Iubesc animalele, dar nu sunt de acord să mențin active și periculoase haite întregi de maidanezi pe străzi. Mulți devin periculoși, atacă pe oricine fără nici o frică, iar spitalele se umplu de oameni mușcați.

Celor care iubesc aceste animale, nu le convine nici o soluție pe care o au cei de la primării. Dacă tot le plac așa de mult, nu înțeleg de ce nu le adoptă, Luați-i de pe străzi, oferiți-le o casă, o  masă și demonstrați că vă pasă prin acte, nu doar prin vorbe aruncate. La organizarea unor târguri de adopție de animale, de obicei se prezintă puțină lume și  e aceeași aproape mereu.

Avem probleme mult mai grave  decât cele create de maidanezii din România, însă și aici trebuie intervenit. La adăpostul din Baia Mare pot fi cazați aproximativ 800 de animale fără adăpost. Mi se pare remarcabilă cifra și realizarea celor din administrația locală. Aproape jumătate din cei 2000 de maidanezi înregistrați pe raza orașului și-ar putea găsi un loc aici.

Pentru cei din Baia Mare, soluția o reprezintă implicarea. De aceea, aici găsiți numărul de telefon pentru a putea lua legătura cu cei de la Adăpost.

Sursa foto.

Comentarii

 1. By Dana

 2. By Cronicarul

 3. By trofo

 4. By trofo

 5. By trofo

 6. By trofo

 7. By Ioanes Vlad

 8. By zdwub

 9. By Antonela

 10. By Nice

 11. By Stefan

 12. By Antonela

 13. By Adriana

 14. By Stefan

 15. By Hingher Pe Viata

 16. By Hingher Pe Viata

 17. By Cristian

 18. By Cristian

 19. By Cristian

 20. By Cristian

 21. By adi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *