Transilvania, nu!

Maidanezii sunt o problemă
Un primar activ

regionalizaredefectuoasaDacă te consideri cumva un transilvănean, ești un trădător de țară. Dacă îți dorești autonomie economică și culturală, ești un trădător și mai mare. Dacă spui că ardeleanul e mai presus decât moldoveanul, eu zic că ești imbecil. Nici unul nu e mai presus de nimeni, toți suntem cetățeni cu drepturi egale în această țară.

Marea problemă a României, din 2013, o reprezintă procesul de regionalizare. Am discutat deja de câteva ori, însă, având în vedere că guvernul nu pune la dezbatere această problemă, măcar noi, cetățenii,  să ne informăm între noi. Ne grăbește UE cu procesul și vom da vina pe ei dacă nu va fi un lucru bine făcut. Deși, am avut destul timp să o gândim, guvernanții, indiferent de coloratura politică, au fost fricoși.

Acum, evită să împarte România pe considerente istorice, am observat că primează interesul politic. Singura regiune istorică care rămâne intactă este Oltenia. Restul regiunilor vor fi dezmembrate sau alipite altora. Transilvania se va rupe în două, un fel de Dictat a la București 2013.

Fiecare țară europeană a încercat să își promoveze regiunile cât mai bine, le-a păstrat compacte pe cele cu tradiții și cultură asemănătoare, nu le-au contopit cu alte regiuni. În loc să îngrijim istoria fiecărei regiuni, noi vom reuși să le rupem în bucăți una câte una. Supărător e că, pentru mine ca ardelean, Oltenia va rezista acestor transformări…oare datorită faptului că are prim-ministru?

Eu ca și cetățean din România, ce ar trebui să înțeleg? Că sunt de rang inferior celui din Oltenia?

Sursa foto.

Comentarii

 1. By U R-tard

 2. By Stefan

 3. By Alex

 4. By Melly

 5. By adelinailiescu

 6. By Adrian B

 7. By PaulSM

 8. By Ioanes Vlad

 9. By PaulSM

 10. By Adriana

 11. By Florinel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *