Deci, selecția națională Eurovision…

selecția națională Eurovision

Selecția Națională Eurovision va avea loc în perioada 4-6 martie și se va desfășura la Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare. De aici.

Mă bucur și nu prea. Mie îmi place să mă uit la finala Eurovision. Da, în ultimii ani, m-am uitat la fiecare finală. Deh, ce să faci, tot timpul sper să apară ceva wow. Nu prea s-a întâmplat în ultima vreme. De obicei noi ne prezentăm lamentabil, nu prea reușim mare lucru.

Acum, știu că orașul acesta vrea să devină capitală culturală în 2021, dar chiar era nevoie să cheltuim bani pentru această selecție națională? Mi se pare inutil. Însă, este posibil să greșesc și atunci mai bine tac. Voi ce credeți?

3 comentarii

  1. Daca nu ma insel, in filmuletul de prezentare a reprezentantului Romaniei in concursul de la Stockholm, vor fi prezentate imagini din Baia Mare / Maramures – cadre cu artistul etc.
    Iar asta nu poate decat sa aduca un plus de imagine zonei. Competitia de la Stockholm va fi transmisa in direct cel putin in tarile care vor avea concurenti inscrisi.
    Alte calcule – faceti voi.
    De acord, bugetul alocat concursului de la Baia Mare (probabil) este unul foarte mare (pentru Baia Mare), insa, personal, consider ca astfel de evenimente merita incercate in orasul nostru. Sa incercam si palarii mai mari. Poate ne creste capul si noua si ni se potrivesc si alte palarii. Numa’ zic!

  2. Am citit caietul program al candidaturii orașului și eu cred că direcția nouă, orientarea spre noile media este o oportunitate excepțională, la care puțină lume se gândește. Toți vor in genere același lucru: comerț, producție de diverse chestii tehnice sau nutritive, dar spre producția de media …..foarte putin. Bun …. și atunci? -probabil că aici zace un domeniu neexploatat cu oferte concurențiale înspre producție competitivă de film. De ce nu Maramureș-Wood? Si-a pus cineva întrebarea? Dacă este așa… și dacă cu toții suntem de acord că e mai ușor să ai rezultate in zone fără concurență, eu cred că pentru statutul de Capitală Europeană trebuie să facem mult mai mult și să ne dedicăm in întregime. Sincer, Maramureșul devine pe zi ce trece un concept mai răsuflat, infrastructură turistică și drumuri …..vax. Casele de lemn …..se distrug și se înlocuiesc cu beton și inox (că e trendy) Bisericile de lemn ? -stau prost cu paratrăsnetele, intr-o zi vor lua foc. Si ce ne rămâne ? Mentalul uman. Si asta, dacă nu-l manelizăm! Așa că hai sa lăsăm râca deoparte și să investim puternic in cultură, rezultatele nu vor întârzia sa apară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*