Edil promite – episodul VII

Anul cel mai negru începe în forță cu Revelionul Băimărenilor. Focuri de artificii, concerte și voie bună.

Cătălin Cherecheş: „Mă bucur să fim împreună, să am ocazia să vă mulţumesc pentru că în fiecare zi mi-aţi dat curaj să merg înainte şi să facem ca acest oraş să se schimbe. Sunt recunoscător că mi-aţi dat inspiraţia să visez ca acest oraş în 2021 să fie Capitală Europeană a Culturii şi este cel mai important lucru pe care împreună îl putem face. Şi cred că în septembrie 2016 tot aici, în Centrul Istoric al oraşului, vom putea împreună să sărbătorim cu adevărat o nouă etapă, o nouă eră, o nouă dezvoltare a oraşului nostru.” – din păcate, în septembrie domnul Edil avea să fie puțin reținut, în sufragerie 🙁

Cherecheș a petrecut trecerea în 2016 alături de 160 de seniori de la CASPEV.

6 ianuarie 2016 – Podul Republicii intră în reabilitare. Sau, după cum este cunoscut – Podul Pepublicii

8 ianuarie – Cherecheș susține o conferință de presă și anunță că Baia Mare accesează un credit pentru o serie de proiecte majore de dezvoltare:

– Obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii
– Achiziționarea și restaurarea integrală a clădirii istorice Minerul
– Restaurarea clădirii Minoriților
– Reabilitarea și modernizarea Sălii Polivalente „Lascăr Pană”
– Reabilitarea și modernizarea pistei de atletism și a Ștrandului Municipal (obiectiv care se dorește a fi transformat într-un complex acvatic cu funcționalități atât în sezonul cald, cât și în cel rece)
– Achiziționarea sediului Remin și a hotelului Maramureșul (care împreună cu actualul sediu al Primăriei vor deservi Universitatea Baia Mare)
– Achiziționarea platformei CUPROM (unde va fi realizat un Parc Industrial pentru Industrii Creative)
– Reabilitarea părții istorice a clădirii Colegiului Național „Gheorghe Șincai”
– Reabilitarea Pieței Revoluției
– Demolarea și reconstruirea Pieței Albina și Pieței Izvoarele

Mai puteți? 🙂

OK! Iată:

Primarul promite împânzirea orașului cu 900 de camere de supraveghere de ultimă generație: „Este vorba despre un sistem complet, integrat pentru monitorizarea video. Nu este un proiect care să fie relevant doar pentru monitorizarea traficului rutier, ci este un proiect important pentru gestionarea tuturor chestiunilor care ţin de ordine publică. În toate cartierele municipiului vor fi 900 de camere video. Este un proiect care va face ca cetăţeanul să se simtă protejat şi în primul rând vom descuraja infracţionalitatea şi pe cei care realizează infracţiuni sau contravenţii, îi vom putea identifica foarte uşor pe cei care vor face astfel de fapte. Proprietăţile noastre, familiile noastre, oraşul nostru va putea fi absolut protejat şi cred că este o investiţie care protejează alte investiţii ale oraşului, dar şi ale fiecărei familii sau ale fiecărui cetăţean în parte”. – Așteptăm imaginile cu violatorul micuței Estera, dar și cu jefuitorii băncii Transilvania, obținute cu ajutorul acestui sistem de supraveghere performant!

18 ianuarie – Cherecheș anunță că Turneu Final al Cupei României la Handbal feminin va avea loc în luna mai în Baia Mare. Eveniment sponsorizat de Primar prin Fundația „Dorel Cherecheș”

22 ianuarie – Cherecheș anunță faptul că Baia Mare va susține preselecția Eurovision în parteneriat cu TVR. (HAHAHAHA) „Nu este vorba despre costuri foarte mari, discutăm de aproximativ 300.000-400.000 de lei care trebuie investiţi”.
Dar Show-ul trebuie să continue și nu se poate opri aici! Edilul anunță și un mega eveniment Forța Zu în luna mai, 2016…(din păcate, în Baia Mare, luna mai nu a mai venit).

25 ianuarie – Baia Mare a fost gazda unui drapel de luptă al lui Avram Iancu și Cherecheș a propus să-l cumpărăm. Cherecheș fumează ceva bun de tot!

Și pentru că e păcat să pierdem un asemenea nestemat de text vă invit să vă rupeți o bucată din timp și să citiți această capodoperă semnată de reputata jurnalistă Annamaria Somay.

Ne vedem la februarie 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*