Elevii sunt stăpânii

Cu toții am fost elevi (sper). Unii mai cuminți, alții mai neastâmpărați. Atunci când ne poseda ”dracu”, profesorii aveau niște metode clasice de a ne liniști: ne trimiteau la colț, ne trăgeau de perciuni, ne scoteau din clasă sau în cazuri extreme, mai scăpau câte o pălmuță.

În această lună, jegoșii din parlament au decis că elevul, indiferent de ce face, nu poate fi pedepsit de dascăl. Deci, vine un mucos și te înjură în gura mare, iar tu nu ai voie să miști în fața lui. Ești pasibil de amendă între 1000 și 2500 lei. Am ajuns în situația în care elevii vor decide în școli.

Nu sunt pro violența fizică, însă, uneori e nevoie de câte o pedeapsă pentru a ține în frâu un copil hiperactiv și nesimțit. Metodele descrise mai sus s-au folosit cu succes atunci când am fost elev. Totuși, părinții nu s-au că..t pe ei, pentru că vezi tu, profesorii îi abuzează copilașul.

Cu această hotărâre, consider că ministerul a întors cuțitul în rană. De acum încolo, ”Împăratul muștelor” va fi o certitudine în școlile de la noi. Dragi dascăli, scapă cine poate.

6 comentarii

  1. Traim intr-o societate in care comportamentele extreme sunt regula. Sa pedepsesti (fizic) un elev este un comportament extrem, reactie la un altul: agresiunea (nu neaparat fizica) a celui de la catedra.

    Traim intr-o societate care si-a pierdut echilibrul. Orice decizie, indiferent cat de bine intentionata (sau nu), nu face decat sa ne arunce dintr-o coarda in alta. N-avem nicio sansa sa ne revenim(?)

  2. Just, e o tâmpenie. Rare au fost cazurile în care profesorii au abuzat cu pedepsele corporale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*