Eliberat

nastase3Vuiește toată țara că nevinovatul a fost eliberat. Deși nu și-a ispășit nici jumătate din sentința dată, omul care a ajuns dintr-o greșeală după gratii, respiră din nou aerul proaspăt al libertății. Cine s-ar fi gândit?

Anul trecut, în vară, fostul prim-ministru Adrian Năstase a ajuns la pușcărie, fiind condamnat pentru acte de corupție. De altfel, dacă anchetele s-ar face la sânge, cu siguranță mai există sute de foști parlamentari, al căror loc este cel de după gratii. Din păcate, pentru domnia sa, prim-ministrul adus în discuție, a fost arătat drept model.

Năstase nu a putut suporta gândul detenției și, într-un gest de mare curaj, s-a gândit să-și încheie socotelile cu țara asta. Astfel, la 63 de ani, s-a împușcat în gât, dar, din păcate pentru el a ratat. Totuși, cum poți rata atunci când ții pistolul la gât? După o scurtă perioadă de acomodare în spital, a ajuns la Jilava, într-un final.

Atunci când auzi de Jilava, te gândești la ce e mai rău. Drept să fiu, pentru unii dintre deținuți chiar e, însă pentru deținutul Năstase a fost o perioadă de meditație. În acest loc a avut timp să scrie o mulțime de cărți, a avut acces nelimitat la internet. De asemenea, a beneficiat de vizite dese din partea familiei și, cu siguranță, a avut acces și la telefonia mobilă.

Momentul eliberării a fost așteptat cu nerăbdare de toată suflarea pesedistă. După părerea lor, condamnarea domnului Năstase este o făcătură politică marca Băsescu. Așadar, toată țara ar trebui să fraternizeze cu ei și să îl considere nevinovat pe deținut.

La urma urmei omul și-a ispășit pedeapsa și se poate întoarce liniștit la viața pe care a avut-o înainte de condamnare. Va avea o mică cicatrice pe gât și cărțile care îi vor aminti mereu de perioada petrecută la pensiunea Jilava.

P.S.: Ne merităm soarta.

Foto aici.

23 Comments

 1. Nu doar dupa parerea ta, ci dupa parerea multora este o facatura marca basista.

 2. De-ar fi justiţia ce ar trebui să fie în ţara asta, clădirile preşedenţiei, guvernului şi parlamentului ar fi închisori.

 3. De fapt nu a ratat ! A dorit să se împuşte în guşă şi asta a şi făcut !
  🙂

 4. Păi dacă sunt acolo deja toţi puşcărabilii? Se face doar o reamenajare cu gratii la ferestre 🙂

 5. Maica-mea a zis asa: „el macar a facut 9 luni de inchisoare!”..
  Pe o parte are dreptate… insa pe de alta parte…. mi se pare ca justitia asta din Romania este pe zi ce trece tot mai indoielnica….

 6. Si tot romanul sarac o sa traga ponoasele ca Nastase cind o sa-si vinda cartile scrise in puscarie v-a deveni milionar peste noapte, ca sint multi admiratori in partid ( cu voie sau vara voie). Cit despre judecatori astia sint ca trestia se inclina dupa cum bate vintul( politica sau banii).

 7. Totusi cine sunt cei mai vinovati ? Cei care ar trebui pedepsiti, cei care ar trebui sa-i judece, sau noi, cei care nu facem nimic in privinta asta si stam fraieriti de fiecare data ?

 8. Mi se pare strigător la cer dojeneala asta continuă față de un infractor. Nu știu cum e lumea asta, empatizeaza cu ”bietul” Năstase de parcă le-ar fi băgat ceva în traistă.

 9. ne fura , isi bat joc de noi si daca bate prea mult la ochi ii baga cateva luni in inchisoare si dupa gata ii elibereaza ca s-au reabilitat , bataie de joc si mizerie

 10. În cazul de faţă, nu exista justificarea legală de a-l ţine înăuntru pe Puşcăriaşul Nr. 1 al ţării dincolo de momentul prezent: erau întrunite condiţiile eliberării pentru bună purtare, nu a fost un deţinut bătăuş şi violent, n-a făcut scandal, perioada de timp minimă petrecută la Jilava se împlinise.

 11. Merita sa stea mai mult. Daca era atata de curat si de cinstit nu ajungea acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*