Eliberat

nastase3Vuiește toată țara că nevinovatul a fost eliberat. Deși nu și-a ispășit nici jumătate din sentința dată, omul care a ajuns dintr-o greșeală după gratii, respiră din nou aerul proaspăt al libertății. Cine s-ar fi gândit?

Anul trecut, în vară, fostul prim-ministru Adrian Năstase a ajuns la pușcărie, fiind condamnat pentru acte de corupție. De altfel, dacă anchetele s-ar face la sânge, cu siguranță mai există sute de foști parlamentari, al căror loc este cel de după gratii. Din păcate, pentru domnia sa, prim-ministrul adus în discuție, a fost arătat drept model.

Năstase nu a putut suporta gândul detenției și, într-un gest de mare curaj, s-a gândit să-și încheie socotelile cu țara asta. Astfel, la 63 de ani, s-a împușcat în gât, dar, din păcate pentru el a ratat. Totuși, cum poți rata atunci când ții pistolul la gât? După o scurtă perioadă de acomodare în spital, a ajuns la Jilava, într-un final.

Atunci când auzi de Jilava, te gândești la ce e mai rău. Drept să fiu, pentru unii dintre deținuți chiar e, însă pentru deținutul Năstase a fost o perioadă de meditație. În acest loc a avut timp să scrie o mulțime de cărți, a avut acces nelimitat la internet. De asemenea, a beneficiat de vizite dese din partea familiei și, cu siguranță, a avut acces și la telefonia mobilă.

Momentul eliberării a fost așteptat cu nerăbdare de toată suflarea pesedistă. După părerea lor, condamnarea domnului Năstase este o făcătură politică marca Băsescu. Așadar, toată țara ar trebui să fraternizeze cu ei și să îl considere nevinovat pe deținut.

La urma urmei omul și-a ispășit pedeapsa și se poate întoarce liniștit la viața pe care a avut-o înainte de condamnare. Va avea o mică cicatrice pe gât și cărțile care îi vor aminti mereu de perioada petrecută la pensiunea Jilava.

P.S.: Ne merităm soarta.

Foto aici.

23 de comentarii

 1. Nu doar dupa parerea ta, ci dupa parerea multora este o facatura marca basista.

 2. De-ar fi justiţia ce ar trebui să fie în ţara asta, clădirile preşedenţiei, guvernului şi parlamentului ar fi închisori.

 3. De fapt nu a ratat ! A dorit să se împuşte în guşă şi asta a şi făcut !
  🙂

 4. Păi dacă sunt acolo deja toţi puşcărabilii? Se face doar o reamenajare cu gratii la ferestre 🙂

 5. Maica-mea a zis asa: „el macar a facut 9 luni de inchisoare!”..
  Pe o parte are dreptate… insa pe de alta parte…. mi se pare ca justitia asta din Romania este pe zi ce trece tot mai indoielnica….

 6. Si tot romanul sarac o sa traga ponoasele ca Nastase cind o sa-si vinda cartile scrise in puscarie v-a deveni milionar peste noapte, ca sint multi admiratori in partid ( cu voie sau vara voie). Cit despre judecatori astia sint ca trestia se inclina dupa cum bate vintul( politica sau banii).

 7. Totusi cine sunt cei mai vinovati ? Cei care ar trebui pedepsiti, cei care ar trebui sa-i judece, sau noi, cei care nu facem nimic in privinta asta si stam fraieriti de fiecare data ?

 8. Mi se pare strigător la cer dojeneala asta continuă față de un infractor. Nu știu cum e lumea asta, empatizeaza cu ”bietul” Năstase de parcă le-ar fi băgat ceva în traistă.

 9. ne fura , isi bat joc de noi si daca bate prea mult la ochi ii baga cateva luni in inchisoare si dupa gata ii elibereaza ca s-au reabilitat , bataie de joc si mizerie

 10. În cazul de faţă, nu exista justificarea legală de a-l ţine înăuntru pe Puşcăriaşul Nr. 1 al ţării dincolo de momentul prezent: erau întrunite condiţiile eliberării pentru bună purtare, nu a fost un deţinut bătăuş şi violent, n-a făcut scandal, perioada de timp minimă petrecută la Jilava se împlinise.

 11. Merita sa stea mai mult. Daca era atata de curat si de cinstit nu ajungea acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*