Spre normalitate

horea-blocuri-2Ne plângem mereu de starea națiunii, dar puțini sunt cei care încearcă să schimbe ceva. Astfel, primordială ar fi înlocuirea mentalității și începerea faptelor de la 0. Doar că, chiar și atunci când vrei să faci ceva în țara asta, mereu se găsesc unii care sar la gâtul tău.

Acest lucru se întâmplă și în Baia Mare. Așa se face că, primăria a luat o decizie care pare drastică pentru mulți dintre noi, însă e absolut necesară, dacă dorim să ne alăturăm lumii civilizate. Cetățenii care ocupă un spațiu de locuit în blocurile sociale din Baia Mare, vor fi evacuați, drept consecință a datoriilor neachitate. Bineînțeles, că nu vorbim de datorii nesemnificative, ci de ordinul miilor de lei.

Țiganii, majoritari în aceste blocuri, au sărit ca arși. Majoritatea nu concep să piardă acoperișul deasupra capului, deși, ei nu au contribuit niciodată cu niciun leu la chirii. Prin urmare, oamenii au început șantajul sentimental, acuzând primăria de rasism etc. ONG-urile abia au așteptat această decizie, pentru a ne putea eticheta din nou ca fiind orașul cu primar nazist.

În calitate de cetățean contribuabil și om care muncește 160 de zile pe an doar ca să își plătească dările la stat, sunt de acord cu primăria Baia Mare. Nici pe mine nu mă scutește nimeni de plățile pe care trebuie să le fac. Este important de reținut faptul că printre cei care sunt vizați în privința evacuării, sunt atât români, cât și maghiari. În consecință, nu cred că e vorba de un act cu tentă rasistă.

Îmi doresc ca acest lucru să fie dus la bun sfârșit, pentru că sunt sute de familii care așteaptă o locuință socială. În acest fel, sunt destui oameni care ar plăti chiria respectivă, doar să aibă parte de o casă. Cât despre cei care ne atacă din toate părțile, îi invităm să primească familiile evacuate în chirie la ei, să vedem dacă fac față.

Foto aici.

22 de comentarii

 1. Foarte bine punctat. Rromii se plâng într-una că sunt discriminați, dar dacă stai bine să te gândești, au mai multe drepturi decât românii. Când pe-un român îl scoate primăria în stradă, și asta se întâmplă destul de des, nu sare nici un ONG să-i ia apărarea.

 2. Poi nu, pentru ca noi nu santajam sentimental. Nu ne stropim cu benzina, nu amenintam ca ne aruncam cu copii cu tot sub camion etc.

 3. Sunt de acord cu tine. Sunt multe cazuri cu adevarat sociale, care merita sprijin din partea autoritatilor. Primul vinovat pentru situatia expusa de tine ar fi sistemul birocratic greoi, care face dificil orice demers social.

 4. Oricum ar proceda, primaria tot si-o va lua peste bot, pentru ca nu ii poate multumi pe toti. Dar mi se pare normal ca cei care platesc sa aiba dreptul de a locui acolo, iar ceilalti sa mearga cu Dumnezeu sau cu cine vor ei… :))

 5. Da, asa e. Insa atunci cand ii vad autoritatile pe astia cum se vaita, li se face mila.Si asa mai traiesc un an din mila autoritatilor.

 6. Eu n-o sa inteleg in veci de ce rromii intra la cele mai bune facultati cu 5.01 in timp ce un absolvent roman intra cu 9.90 si in ce fel e asta corect.

 7. Astia isi merita soarta… dupa ce ca nu platesc nimic la stat aduc si locurile in care stau intr-o stare deplorabila… in dr.tr.severin au adus si caii pe casa scarii…

 8. Aşa a sărit şi Mioara Roman de cur în sus că e evacuată şi executată silit după ce a acumulat datorii de sute de milioane de lei la o locuinţă din inventarul statului. Ceea ce denotă că nesimţirea nu e doar la ţigani.
  Şi toţi nesimţiţii, indiferent de blazon şi etnie, dacă nu vor să se dea pe brazdă, să fie scoşi afară. Sunt destui alţi oameni cinstiţi gata să le ia locul.

 9. Adevarat! Eu am dat admiterea cand inca nu erau locuri rezervate pentru rromi si cand s-a bagat chestia asta m-a apucat un dezgust grav. Si ca sa nu ziceti ca sunt rasist, si locurile pentru moldoveni cred ca sunt la fel de gresit gandite. Sau pentru unguri. Sanse egale pentru toata lumea cica… Nu mi se pare!

 10. Poi maghiarii au linia lor, cu locuri la buget si taxa. Acolo sunt sanse egale, cat despre tigani si moldoveni nu stiu.

 11. Dacă fotografia este în timp real , să zic aşa , între evacuare şi redistribuirea locuinţelor ar mai fi o etapa : reparaţie generală !

 12. foarte bine.. să-i dea afară.. că doar și ei au aceleași drepturi ca și noi.. păi atunci să aibă și aceleași îndatoriri.. nu doar drepturi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*