Ultima zăpadă tot cu probleme

iarna-baia-mare-ninsoareȚinând cont că suntem la jumătatea lunii martie, oare cine s-ar fi gândit că va mai ninge? Iar, atunci când spun ningă, imaginați-vă un viscol siberian, cum în Baia Mare rar mi-a fost dat să văd. Acest lucru s-a întâmplat în data de 15 martie, când orașul de pe Săsar a fost invadat de omăt.

Deși, știam de la începutul săptămânii că va urma un val de zăpadă și frig, nimeni nu a crezut că s-ar putea întâmpla așa ceva. Dimineața respectivă, înainte să plec la serviciu, a trebuit să îmi dezgrop mașina de sub nămeți, însă totul a fost în zadar. Astfel, după nici cinci minute de curățare, întreaga mașină a fost acoperită iar de un strat dens de zăpadă.

Eu locuiesc în centrul orașului, adevărat că pe o stradă lăturalnică, care a fost uitată din nou de cei care deszăpezesc drumurile. Drumul până la bulevard a fost o adevărată aventură. Troienele de zăpadă de pe strada mea au îngreunat destul de mult avansarea, atât pentru mine, cât și pentru acei care își aduc copii la cele două școli vecine.

Înțeleg că nu se poate deszăpezi la primul fulg, că nu se poate deszăpezi când e circulație și că degeaba deszăpezim când ninge troienit. Totuși, nu înțeleg de ce au ieșit așa târziu pe drumuri. Multă lume a fost dezamăgită de modul în care s-a deszăpezit la această ultimă răbufnire a iernii.. Firma care s-a ocupat de acest procedeu, se putea descurca mai bine. Așa se face că au fost sancționați de către cei de la administrația locală.

Majoritatea presei din Baia Mare a lăudat bravul conducător și armata sa. Cu toate astea, atunci când ai ieșit din casă, n-ai putut să rămâi indiferent la nemulțumirile cetățenilor. Acestea din urmă, nu se referă la munca primarului în mod special, ci mai degrabă la firma care ar trebui să se ocupe de deszăpezirea orașului. Dacă există un cadru legal, ar trebui să ne gândim la schimbarea acestei firme. Nu cred că mulți băimăreni vor plânge după bravii luptători ai zăpezii.

Sursă foto aici.

18 comentarii

 1. Joi seara am ajuns acasă obosită și-am parcat ca prin transă unde-am găsit loc liber. Așa se face că vineri dimineață, când m-am uitat pe geam, efectiv n-am mai știut care-i mașina mea fiindcă stratul de zăpadă era atât de gros încât de la etajul 10 nu puteam distinge care ce mașină e. După 15 minute, cât mi-a luat să deszăpezesc mașina, pentru că pe când terminam c-o parte, cealaltă era iar plină de zăpadă, dau să pornesc din loc, dar surpriză, roțile îmi patinau de zor.Am ajuns la grădiniță cu chiu cu vai, pentru că străzile erau complet acoperite de zăpadă, așa că mai mult de-a doua n-aveai ce să-i dai. Doar după 9 am văzut c-au început să-ți facă apariția utilajele de deszăpezire, cam târziu pentru cei care deja și-au lăsat copiii la școală sau au ajuns deja la serviciu.
  Și nu cred că putem spune că această ninsoare ne-a luat prin surprindere, din moment ce mie mi-a arătat pe telefon încă de săptămâna trecută c-o să ningă.

 2. S-au miscat greu cei de la deszapezire. Eu imi ridic colegele de la Bizo in fiecare dimineata, si pe Bld. Bucuresti la ora 8 putei circula pe o singura banda, dar si acolo extrem de dificil.

 3. Imi pare rau sa aud asa ceva dar asa este in Romania. Si ca sa facem o gluma sa va spun cum stau lucrurile. Totul se face pe zone.
  Zona 1 : in jurul locuintei Primarului.
  Zona 2 drumul de la primar acasa pina la primarie.
  Si abia apoi Zona 3 restul popolatiei ( asta in cazul in care se opreste zapada ca daca mai nionge se sare peste zona 3 si se trece inapoi la zona 1 si 2

 4. :)) Acum nu stiu daca chiar asa s-a facut, insa pe strazile laturalnice bulevardelor nu s-a intrat aproape deloc.

 5. Am vazut ceva pe stiri insa nu am crezut ca e chiar atat de grava situatia… la noi nu a nins insa a fost un ger, mai ceva ca de Boboteaza..:)

 6. Nu zice hop pana n-ai sarit parleazul … macar sa fie ultima ninsoare. Weekendul asta a fost un frig patruzator si pe-aici prin sud … m-asteptam sa-nghete baltile de prin gropile din carosabil …

 7. Pana acum nu ma agita foarte tare, dar deja am trecut de jumatatea lui martie si, sincer, mi s-a cam acrit de frigul asta.

  Mai ales ca pe-aici bate si-un vant cumplit, care ma impiedica sa ies cu Flippy in parc.

 8. Sa speram ca a fost ultima, ca tare m-am saturat de frig. Abia astept sa vina cu adevarat primavara!
  Nu stiu de ce te miri? Nu e asa la fiecare ninsoare? :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*