Ultima zăpadă tot cu probleme

Spre normalitate
Pariem și noi?

iarna-baia-mare-ninsoareȚinând cont că suntem la jumătatea lunii martie, oare cine s-ar fi gândit că va mai ninge? Iar, atunci când spun ningă, imaginați-vă un viscol siberian, cum în Baia Mare rar mi-a fost dat să văd. Acest lucru s-a întâmplat în data de 15 martie, când orașul de pe Săsar a fost invadat de omăt.

Deși, știam de la începutul săptămânii că va urma un val de zăpadă și frig, nimeni nu a crezut că s-ar putea întâmpla așa ceva. Dimineața respectivă, înainte să plec la serviciu, a trebuit să îmi dezgrop mașina de sub nămeți, însă totul a fost în zadar. Astfel, după nici cinci minute de curățare, întreaga mașină a fost acoperită iar de un strat dens de zăpadă.

Eu locuiesc în centrul orașului, adevărat că pe o stradă lăturalnică, care a fost uitată din nou de cei care deszăpezesc drumurile. Drumul până la bulevard a fost o adevărată aventură. Troienele de zăpadă de pe strada mea au îngreunat destul de mult avansarea, atât pentru mine, cât și pentru acei care își aduc copii la cele două școli vecine.

Înțeleg că nu se poate deszăpezi la primul fulg, că nu se poate deszăpezi când e circulație și că degeaba deszăpezim când ninge troienit. Totuși, nu înțeleg de ce au ieșit așa târziu pe drumuri. Multă lume a fost dezamăgită de modul în care s-a deszăpezit la această ultimă răbufnire a iernii.. Firma care s-a ocupat de acest procedeu, se putea descurca mai bine. Așa se face că au fost sancționați de către cei de la administrația locală.

Majoritatea presei din Baia Mare a lăudat bravul conducător și armata sa. Cu toate astea, atunci când ai ieșit din casă, n-ai putut să rămâi indiferent la nemulțumirile cetățenilor. Acestea din urmă, nu se referă la munca primarului în mod special, ci mai degrabă la firma care ar trebui să se ocupe de deszăpezirea orașului. Dacă există un cadru legal, ar trebui să ne gândim la schimbarea acestei firme. Nu cred că mulți băimăreni vor plânge după bravii luptători ai zăpezii.

Sursă foto aici.

Comentarii

  1. By Cristina

  2. By Adrian B

  3. By Adriana

  4. By Taraboste

  5. By ion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *