Estul sălbatic

tigancucutitMereu încerc să arăt adevărată față a orașului de pe Săsar. Cu bune, cu rele, întotdeauna am iubit acest oraș. Aici au loc atât de multe evenimente, încât nu ajunge un blog sau o postare pentru a fi povestite. Fiecare oraș are zonele sale problemă și delincvenții săi, așadar și Baia Mare la fel.

Problema majoră e că delincvenții au început să dea târcoale prin centrul orașului și operează fără nici o remușcare. Așa s-a întâmplat și vineri seara, atunci când, o domnișoară de 17 ani a fost tâlhărită în imediata apropiere a Centrului Universitar Nord.

Deși spune că nu e nimic neobișnuit, însă la noi în oraș acest lucru reprezintă o știre de interes major. Atunci când ajungi într-un cartier rău famat și ești jefuit, se spune că ți-ai căutat-o cu lumânarea. Însă, când totul se întâmplă într-o zonă liniștită, oamenii încep să își facă probleme.

Din fericire, victima noastră nu a pățit nimic, mici tăieturi la mână și o pagubă de 5 lei, plus poșeta. Hoțul, de etnie rromă, a scăpat din mâna oamenilor care au sărit în ajutorul fetei. Da, tâlharul era etnic rrom, deci, din nou avem probleme cu persoane din etnia aceasta…unii pur și simplu refuză integrarea în societate.

Simțul civic al băimărenilor și-a făcut din nou simțită prezența în situația dată. Oamenii au sărit să ajute, unii chiar au încercat să prindă hoțul, însă infractorul se pare că era într-o formă fizică de zile mari. Acum, oamenii legii ar trebui să soluționeze cazul cât de repede posibil. Locatarii zonei nu mai au liniște de când s-a întâmplat nefericitul caz.

Străzile din oraș au devenit împânzite de mici infractori în ultima vreme. Cum a venit primăvară, au și apărut tâlhăriile. Instituțiile statului ar trebui să fie mai vizibile pe străzi, impunând, măcar prin prezenţă, puţină teamă în rândul infractorilor. Nu mai e mult și vom scăpa prin forțe proprii de acești paraziți ai societății.

Sursa foto.

14 comentarii

  1. Am observat și eu – numărul lor a crescut odată cu vremea bună, la fel și furturile și tîlhăriile. Am văzut deja 3 anunțuri de biciclete furate în ultima lună.

  2. vara trecută am fost şi eu atacată chiar pe bd. Bucureşti, zona Mcdonald’s…unde chiar nu te aştepţi la aşa ceva.

  3. La voi e periculos de tot, dar parca sunt obisnuit sa aud despre asa ceva prin Craiova. Aici pe la noi e mai neobisnuit.

  4. Stai linistit, ca vine vara si pleaca toti in tari mai calde sau pe litoral. Cred ca a fost o intamplare izolata. :))

  5. Lăudabil spiritul civic al băimărenilor. NU sunt convins că la mine în Resita trecatorii ar reacţiona, oricum e un oraş mic şi oarecum linistit.
    Acum, mă gândesc că rata crescută a infracţionalităţii din întreaga tară e dată si de nivelul de trai, unii fură / tâlhăresc de foame, bine asta nu scuză sub nici o formă pornirile asociale…nu doar a etniei rrome, mai e vorba si de educatie şi multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*