Fără păduri

Dacă e să urmăresc cu plăcere vreo emisiune la tembelizor, aceea e România, te iubesc. Iar emisiunea de duminică, a fost exact pe placul unui moroșan. Pădurile, bate-le-ar drujba să le bată.

De vreo trei ani, nu există sezon al emisiunii în care să nu se vorbească despre furtul și batjocura din pădurile țării. Trei ani, în care milioane de oameni au văzut ce s-a întâmplat. Trei ani, în care s-au perindat câțiva miniștri pe la mediu, însă tot nu s-a schimbat nimic.

Duminică, vorbea un pădurar de zeci de mii de euro, bani de protecție. Sume colosale pe care le încasau șefii de la subalterni. Am văzut munți cheliți, fără nicio șansă de regenerare rapidă. Un dezastru ecologic pe care dacă nu îl oprim în curând, o să fie prea târziu.

În Baia Mare, prefectul dorește defrișarea unei pădurici de lângă aeroport. Este vorba de considerente economice, relații, pile etc. Omul are de plătit probabil niște datorii politice. Cred că la noi se urmărește lichidarea pădurilor, altfel nu îmi explic de ce nu se iau măsuri. Pădurile țării nu merită miting-uri, lanțuri umane și mai știu eu câte alte forme de protest???

 

2 comentarii

  1. Chiar şi atunci când pământul o ia la vale omul taie topac după copac. Chiar şi atunci când pădurea e un mare deşert, românul e cu toporul în mână. Până când?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*