Fruntași cu 0%

promovează toți

S-a terminat și examenul de bacalaureat din anul acesta. Se știe deja că promovabilitatea pe țară a depășit ușor 60% dintre cei înscriși. Maramureșul nu se laudă nici în anul acesta cu rezultate deosebite. Ne situăm undeva pe la mijlocul clasamentului național.

Printre atâtea știri despre examenul din acest an, e bine de reținut că Maramureșul, se ”laudă” cu 7 unități de învățământ cu promovabilitate 0. Aici ne situăm pe primul loc, noi, leagănul culturii și tradiției românești.

La unele unități de învățământ, a fost pentru prima dată organizat examenul, iar din spusele directorilor se pare că și ultima oară. Tinerii nu au fost interesați de studii, profesorii nu au fost interesați de elevi, iar părinții sunt convins că le căutau de lucru prin Franța, Spania sau Italia încă de prin clasa a 8-a.

Avem și elevi strălucitori, adică 5 copii cu note de 10 pe linie. Bineînțeles că au învățat pentru bacalaureat, că doar nu au pus totul pe seama norocului. Asta cred că e și problema esențială la acest examen, mulți elevi nu învață și se bazează pe noroc. De aici și rezultatele pe care le știm cu toții.

De 23 de ani, se tot spune că trebuie schimbat sistemul de învățământ și…nimic. De vreo 5-6 ani, rezultatele la bacalaureat sunt dezastruoase…tot nimic. Se pare că țara are nevoie de proști, să fim și noi fruntași undeva.

Sursa foto.

22 de comentarii

 1. Îți spun eu că dacă examenul chiar ar fi fost pe bune, nici 30% n-ar mai fi trecut. La un moment dat, cum n-am prea mai avut cunoștințe care să dea bac-ul și având la îndemână doar ceea ce-am auzit la televizor, chiar am crezut că lucrurile s-au îndreptat. Ei bine, auzind poveștile unora care au dat bac-ul anul acesta am ajuns la concluzia că nu numai că nu s-au îndreptat, ci că s-au înrăutățit.

 2. Nici nu mă așteptam să văd mare diferență între rezultatele de anul acesta și cele de anul trecut. Chiar dacă generațiile de elevi trec (așa proști cum sunt ei), din păcate profesorii rămân. Acum vreau să-i aud pe profesori că cer mărire de salarii, acum când munca lor de 4 ani iese la iveală… Din punctul meu de vedere vina nu este doar a elevilor, ci și a profesorilor foarte prost pregătiți.

 3. Hai să privim lucrurile optimist…Nu putem fi o ţară de academicieni, patria are nevoie şi de cei care nu-s capabili să treacă de BAC… Păi, ce, aceia (mulţi) care au construit piramidele „aveau” bacalaureatul, evident NU, desigur erau coordonaţi de câţiva (puţini) care aveau studii aprofundate. Poate aşa se mai face şi pe la noi ceva, măcar o şosea decentă. 😉 Ştiu, sţiu… o glumă cam amară…

 4. Uite, sa vedem cati din cei care au picat, stiu sa tina un ciocan, stiu sa zugraveasca sau ma rog,orice alta meserie?

 5. Prostii sunt mai usor de manipulat. Nu e bine să fie poporul mai destept decat guvernul. Cum sunt ei, asa ne vor si pe noi.

 6. Si ce, te miri ? TOATE SUNT CURVE, stau numai pe facebook si isi pun poze porno sa le vada pizda toata planeta, ce dracu, vrei sa invete ?! Da” ce, prin invatat se fac bani ?!

 7. Nu stiu daca am auzit bine, si aici ma poti corecta tu, dar se pare ca foarte multi maramureseni pleaca in strainatate, lucreaza acolo, fac bani buni si se intorc in tara destul de instariti. La ce le mai trebuie bacul? In aceste conditii nu ma mira rezultatele dezastruoase de anul asta.

 8. Bulă: – Dom’profesor, vă rog frumos, spuneţi-mi ceva care să mă bucure şi să mă întristeze în acelaşi timp.
  Prof: – Dragă Bulă, eşti cel mai dăştept …dintre toţi picaţii la bacalaureat.

  😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*