Fruntași cu 0%

Proiect împiedicat
Opriți-vă acum !

S-a terminat și examenul de bacalaureat din anul acesta. Se știe deja că promovabilitatea pe țară a depășit ușor 60% dintre cei înscriși. Maramureșul nu se laudă nici în anul acesta cu rezultate deosebite. Ne situăm undeva pe la mijlocul clasamentului național.

Printre atâtea știri despre examenul din acest an, e bine de reținut că Maramureșul, se ”laudă” cu 7 unități de învățământ cu promovabilitate 0. Aici ne situăm pe primul loc, noi, leagănul culturii și tradiției românești.

La unele unități de învățământ, a fost pentru prima dată organizat examenul, iar din spusele directorilor se pare că și ultima oară. Tinerii nu au fost interesați de studii, profesorii nu au fost interesați de elevi, iar părinții sunt convins că le căutau de lucru prin Franța, Spania sau Italia încă de prin clasa a 8-a.

Avem și elevi strălucitori, adică 5 copii cu note de 10 pe linie. Bineînțeles că au învățat pentru bacalaureat, că doar nu au pus totul pe seama norocului. Asta cred că e și problema esențială la acest examen, mulți elevi nu învață și se bazează pe noroc. De aici și rezultatele pe care le știm cu toții.

De 23 de ani, se tot spune că trebuie schimbat sistemul de învățământ și…nimic. De vreo 5-6 ani, rezultatele la bacalaureat sunt dezastruoase…tot nimic. Se pare că țara are nevoie de proști, să fim și noi fruntași undeva.

Sursa foto.

Comentarii

  1. By Cristina

  2. By Stefan

  3. By Stefan

  4. By Javra

  5. By Alex

  6. By Nice

  7. By Nice

  8. By Alex

  9. By bucuros

  10. By Nautilus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *