Opriți-vă acum !

Nesimțirea crasă a unora nu are limite. Deși am sesizat de mai multe ori modul în care acționează unii concetățeni de-ai noștri, se pare că nu se schimbă nimic. Modul de a acționa a unora nu are nimic de-a face cu un om emancipat.

Parcul Regina Maria, una dintre redutele verzi al orașului de pe Săsar, a ajuns să fie batjocura mai multor așa-ziși oameni. Se pare că unii dintre aceștia îl folosesc de ceva vreme pe post de rampă de gunoi, depozitând aici chiar și materiale de construcții.

Din păcate administrația locală nu are cum să combată acest flagel. Dacă până acum ne lăudam că suntem un oraș curat, în ultima vreme au tot apărut astfel de mormane de gunoi. Îngrijorător e că aceste ”construcții” se află pe lângă zonele verzi.

Nu e ceva local, știu asta, însă trebuie să facem ceva pentru a opri acest flagel. Să luăm atitudine, să facem poze, să sesizăm autoritățile în momentul în care vedem pe cineva care se debarasează de gunoi astfel. Am încredere în administrația locală, știu din propria experiență că rezolvă problemele de genul.

Aștept momentul instalării camerelor de supraveghere în acest oraș. Poate atunci vom putea sancționa contravențional astfel de derapaje. Gândiți-vă la ce se poate întâmpla dacă lăsăm astfel de persoane să acționeze după bunul plac.

Trebuie opriți, iar pentru asta e nevoie să ne implicăm cu toții.

Sursa foto.

12 comentarii

  1. Din pacate, chiar daca se vor lua masuri pentru zona respectiva, vor gasi cu siguranta alt loc nepermis pentru depozitarea gunoaielor.
    Poate daca ar fi impanzita toata tara cu camere de supraveghere, ne-am bucura de spatii curate. Dar nici asa nu bag mana in foc…

  2. Eu la fel de nesimțiți îi consider și pe cei care din comoditate îți lasă sacii de gunoi în coșurile amplasate de-a lungul trotuarelor.
    Apropo, eu de mult tot vreau să organizez o acțiune de ecologizare, dar o mulțime de voci mi-a spus că n-are rost, că nu voi reuși să schimb nimic, poate doar pe moment. Poate ne unim mai mulți și totuși o facem :).

  3. Dar macar ar fi un inceput. Eu totusi consider ca schimbarea legisaltiei, inasprirarea amenzilor, astea ar fi solutii viabile.

  4. Amenzile s-ar aplica oricum doar oamenilor de rand. Cei cu relatii s-ar rezolva. Vezi si modul cum parcheaza unii cetateni.

  5. Asta se întâmplă peste tot în ţară, dacă asta te consolează cu ceva. Administraţiile locale sunt depăşite de situaţie. Aici numai spiritul cvic poate ajuta. Ar trebui camere de luat vederi în tot oraşul.

  6. Atunci vezi dacă printre cunoscuții tăi mai sunt persoane interesate să se implice într-o asemenea acțiune și hai să ne întâlnim într-o zi, să vedem ce putem face :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*