Fuga de necunoscut

Atunci când nu cunoști anumite boli, dai în retragere, dacă e să te întâlnești cu ea. În cazul multor maladii, nu cunoaștem multe dintre simptomele care dau de știre instalarea bolii, dar ne grăbim să îi catalogăm pe oamenii suferinzi.

Sincer, nu am auzit de boala Lupus până să înceapă această campanie de conștientizare din partea celor de la infolupus.ro. În România trăiesc aproximativ 9000 de persoane care suferă de această boală. Dacă tremuri și faci febră, ești lovit de oboseală, observi că îți cade părul sau că ți se coagulează sângele mai greu, dacă ai observat că memoria nu mai e ca înainte sau ai dureri musculare, să știi că e posibil să suferi de această maladie.

Cauza principală a bolii e stresul, urmată de fumat, expunerea la lumină ultravioletă sau chiar și anumite infecții virale. Trebuie să avem grijă și să conștinetizăm că lupusul este o boală care ne poate afecta pe toți. Mă bucur că am avut șansa să particip la această campanie de conștientizare.

Să nu uităm că 15% dintre cei diagnosticați cu această maladie, mor în 15 ani de la descoperirea bolii. Tratament nu există pentru această boală, însă sunt metode prin care se pot ameliora cele mai multe dintre simptome.

16 comentarii

  1. Cunosc pe cineva cu aceasta maladie, o tanara depistata pe la 18 ani si care lupta eroic cu boala. E nevoie de tratament permanent, multe restrictii alimentare, e foarte greu sa „coabitezi” cu asa ceva mai ales cand esti tanar. Plus ca tratamentul cu cortizoni iti afecteaza tot organismul, iti ataca imunitatea si te predispun la multe alte afectiuni. Nu cunosc daca exista vreun program national de depistare si tratare a cazurilor dar stiu ca sunt din ce in ce mai dese.Daca exista o campanie de constientizare tot e bine!

  2. Dacă pricipala cauză este stresul, înseamnă că nici unul dintre noi nu suntem feriţi. Din păcate.

  3. Numele acestei boli îmi este cunoscut, dar efectele ei nu îmi erau cunoscute până în acest moment.Probabil că dacă astfel de campanii de conștientizare ar avea loc mai des, atunci ne-am putea feri de multe astfel de maladii irecuperabile…

  4. Nu stiam prea multe despre lupus, nici nu am persoane in jur care sufera de asa ceva, insa e bine sa fim preveniti. Din simptomele expuse de tine, momentan sufar de oboseala. Nu stiu ce sa mai ma fac, as dormi non stop. :((

  5. Cred ca suntem expusi cu totii acestei boli… din cauza stresului, chiar si a tutunului, fie ca fumam sau nu….
    Tine de noi sa avem grija de noi….

  6. Pentru orice boala posibila exista un tratament care se numeste Isus Hristos.Trebuie doar sa accepti si sa folosesti ceea ce ofera El.Pentru detalii a se citi prospectul:biblia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*