Rahatul ce ne înconjoară

rahatulvitalsaUn oraș cu câteva sute de mii de oameni produce destul de mult rahat. Pentru a nu avea probleme din cauza mirosului și stocării, s-au înființat stațiile de epurare. În aceste locuri, ar trebui ca apele reziduale să fie transformate în parfum.

În Baia Mare de colectarea, prelucrarea și depozitarea rahatului se ocupă Vital SA. În partea vestică a orașului, clădirea unde se adună toată mizeria, stă mândră în mijlocul câmpului. Timp de mai mulți ani nu au fost nici un fel de probleme. Oamenii din zonă nu s-a plâns deloc din cauza modului în care se manevrează rahatul.

Însă, de două săptămâni, partea vestică a orașului este împuțită de un miros înțepător. Sincer, de data asta am suferit și eu din cauza incompetenței celor ce administrează rahatul orașului. Firma și birourile unde muncesc se află în partea vestică, alături de alte câteva sute de case în care trăiesc oameni.

Se pare că cei de la Vital SA au o explicație pentru orice problemă. Au declarat că nu e vorba de vreo defecțiune la sistemul de epurare, pur și simplu a început să fermenteze rahatul depus pe câmpurile de lângă stație. Soluțiile se lasă așteptate de aproximativ două săptămâni. Zilele trec și nu se înâmplă nimic, ba mai mult situația se agravează cu trecerea timpului.

Oamenii din zonă și-au pierdut răbdarea, instituțiile se declară neputincioase în fața problemei. Suntem condamnați să trăim înconjurați de mirosul rahatului. Turiștii care se apropie din Vest în Baia Mare vor fi extrem de încântați de parfumul autentic băimărean.

Sursa foto.

24 de comentarii

 1. Procesarea gunoaielor, indiferent care, e foarte scumpa. E normal ca oamenii sa incerce tot felul de tertipuri, mai ales in Ro.

 2. Oricum trăim într-o ţară de rahat, acum a început să se simtă la propriu 😀

 3. Pai si ce, Cotos ?! Nu stiai ca RAHATUL este brandul nostru de tara ??

  Reclama mai eficinta ca asta nu exista ! SUNTEM O TARA DE RAHAT, totusi…

 4. Naspa situatie.. nu as vrea sa fiu in locul vostru…
  Sper sa se faca ceva in privinta asta… si repede 🙂

 5. Cica o sa ai noroc daca calci intr-un rahat. Si daca iei sub unghii o sa ai bafta curata. Poate ii trimiti pe cei de la firma de salubrizare sa-si incerce norocul in zona!:)

 6. MIrosul se simte la propriu prin unele parti ale patriei, dar la figurat este omniprezent… si nu-i deloc normal sa fie asa, in ambele cazuri.

 7. Nici nu vreau sa-mi imaginez :|. Astazi in drum spre scoala am fost si eu intampinat cu un asemenea miros. Sa nu mai zic de cele lasate de cainii fara stapan in mijlocul drumului.

 8. Robert, ce sa le faci? Degeaba se plang cetateni daca nu fac nimic. Ma gandesc oare… lucrezi la elanko?

 9. Au primit parca 2500ron amenda de la primarie. Sigur o sa ii invete asta minte.

 10. Inca nu s-a rezolvat nimic. Mirosul persista si nu poti sta in gradina sau pe balcon, nu poti aerisi ca pute toata casa.
  Hai sa ne organizam sa ii dam in judecata, sa fie fortati sa remedieze situatia, sa ne plateasca despagubiri. Pana nu o sa ii arda la buzunar nu vor face nimic, nimic.

 11. Din informatiile de la presa locala, primaria i-a amendat pe cei de la Vital. Asteptam sa vedem ce vor face acum, deoarece mirosul insista.

1 trackback / pingback

 1. Mirosul de rahat persistă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*