Global Positioning System nu te ghideaza permanent in cazul repatrierii decedatilor (P)

Știri din Maramureș 16 august 2018
#fărăpenali la ședința CL din Baia Mare!

Am sa incep prin a iti spune: “Condoleante!”

Nimic nu te doare mai tare ca moartea unei persoane dragi si daca te supara o durere de cap, de stomac sau de masele, astepti sa treaca, in timp ce despartirea de al tau te va marca toata viata. Vei ramane cu o durere nesfarsita, pana cand vei inchide si tu ochii.

Stai, omule, nu pleca dupa mort in starea de tulburare in care te afli! Sa nu crezi ca GPS-ul rezolva totul si iti spune tie pe unde sa alergi sa intocmesti toate formalitatile pentru dosarul de rapatriere! Sunt multe lucruri legate de repatriere decedati  pe care acest sistem destept nu le stie. Sa zicem ca el te va conduce atent catre locul in care ti-a murit cel drag. Dar mai departe ce faci? Este greu de stiut cu ce anume sa incepi, fiindca nu ai mai facut asta niciodata. Primul imbold nebunesc este sa te duci la el si sa-l trezesti, mizand pe faptul ca nu ti-a refuzat niciodata nimic, dar asta nu se poate.

Hai, lasa totul pe seama unei firme ce are experienta fiindca de ani intregi se ocupa la superlativ de repatriere decedati Anglia.

Echipa care se deplaseaza acolo stie exact de ce are nevoie sa il aduca legal acasa. In masina pregatita, curata si echipata corespunzator profesionistii firmei respective au: imbracamintea potrivita, echipamente pentru toaletare si imbalsamare, cele doua sicrie, unul din zinc prevazut cu valve si altul din lemn masiv, lenjeria fina si perna moale si crucea inscriptionata si capacele pentru sicriu.

In afara de ruta, GPS-ul nu te-ar fi putut ajuta. In momentele acestea de grea cumpana sufleteasca nu este cazul sa te expui si stresului aducerii celui drag in tara si pregatirii trupului sau neinsufletit ca sa fie asezat in casa de veci.

Lasa profesionistii sa alerge ca dosarul de repatriere sa fie complet fiindca ei au colaboratori externi care le usureaza acesta sarcina! Tot ei sa fie cei care sa faca elegant si cu maxima atentie: toaletarea si imbalsamarea trupului neinsufletit, asezarea in sicriu, manipulare celor doua sicrie si transportul in tara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *