Gradina Zoologica are speranta

Acum ceva timp va spuneam aici ca orasul e pe cale sa piarda un punct important de atractie. Avand in vedere ca suntem printre putinele orase care beneficiaza de o gradina zoologica, consider ca e important pentru urbe sa decida incotro se indreapta in privinta asta.

Dupa ce mai multe gradini zoologice de afara au refuzat sa preia bietele animale, primarul Catalin Chereches vine cu o propunere care ne da speranta. Consiliul Local a aprobat o decizie privind mutarea amplasamentului pe un teren situat la marginea nordica a orasului.

Terenul este in jur de 6 hectare, iar o buna bucata este in proprietatea Baii Mari restul fiind privata. Eu conisder ca aici vor interveni unele probleme. Privatii vor afla cat de curand ca primaria vrea sa le cumpere terenul iar ei vor salta preturile cu mult peste valoarea pietei.
Eu sper ca acest proiect sa nu ramana doar o speranta, iar primaria sa reuseasca sa achizitioneze acele bucati de teren. Oamenii din zona noastra s-au obisnuit cu o gradina zoologica, si sincer nu cred ca ar fi de bun augur renuntatarea la un astfel de bun.
Vreau ca oamenii care ne viziteaza orasul sa aiba si alte locuri de vizitat in afara de Centrul Vechi.

P.S.: Ce se va intampla oare cu actualul teren ???

Sursa foto: ziarmm.ro

8 comentarii

 1. Este exact ce ma intrebam si eu… De ce se muta?
  E prea central amplasamentul actual si-ar da mai bine acolo un mall sau un supermarket … sau poate un cartier de vile?
  In bucuresti vilosii din Baneasa aproape-au reusit sa-nchida aeroportul Baneasa (a ramas doar cu destinatie pentru curse private cu avioane mici) si maine poimaine s-ar putea sa mute zi gradina zoologica, pentru ca animalele far un rahat mirositor si deranjant pentru rezindentii din zona …
  Care bineinteles ca habar n-avau cand si-au ridicat viloaiele ca pe-acolo aterizeaza ceva avioane si se balega animalele de la gradina zoologica.
  Nemernicie cat cuprinde.

 2. Eu unul ma bucur ca se muta, dar sper sa nu ne trezim in locul lui cuniste vile dezgustatoare…Acolo ar trebui facut cu totul altceva…

 3. Este un lucru bun pentru copii ca exista gradina zoologica. Se stie ce fascinatie au pentru animalele salbatice. Ar fi mare pacat sa se piarda mai ales ca nu avem asa multe-n tara.
  Cel mai mult mi-a placut cea de la TgMures … spatiu foarte larg, loc mult pentru animale, curatenie. Pe cea din Baia Mare n-am ajuns s-o vad … Poate voi mai avea cum 🙂

 4. Eu sunt tare mandra de gradina zoologica din Ploiesti, de toate schimbarile pe care le-au facut acolo in ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*