Hala sperantei

Stim cu totii ca nu ne aflam la cel mai bun nivel economic din istorita noastra. Ba mai mult, multi zic ca ne situam undeva sub orice nivel inregistrat vreodata. Asa ca orice intentie de a crea locuri de munca merita promovate si apreciate.

Baia Mare a fost renumit candva pentru industria miniera. Acum nu mai exista aproape nimic care sa aduca aminte de ce eram. Minele s-au inchis iar punctele de desfacere s-au vandut la fier vechi. Orasul a devenit un mare consumator dintr-un producator. Ne place sau nu sa recunoastem, noi ca oras suntem un mare mall. Aici toate lumea vinde si cumpara. Printr-un miracol ne si descurcam asa. Pana cand, nici eu nu stiu.

Primaria, cu domnul Catalin Chereches in frunte a decis sa faca ceva in aceasta privinta. Vor sa contruiasca o hala industriala la marginea orasului pentru investitorii interesati de zona noastra. Hala va fi ampalsata langa un drum principal va avea gaz si curent electric. Chiria va fi una acceptabila. Singura conditie pentru a pune mana pe asa ceva e sa angajezi baimareni pe un salariu decent.

Hala se va construi din fondurile primariei si bani europeni. Iar daca noi ca baimareni ne dorim ca banii nostri s fie investiti in ceva palpabil pot va spun eu ca, asta e un lucru de care putem sa fim incantati. Locurile de munca create aici, vor crea altele si altele. Astfel ca orasul va avea doar de castigat. Lucrarile vor demara anul viitor si se vor finaliza tot atunci. Deci 2013 poate fi un inceput in relansarea productiei in aceasta era a consumului.

P.S.: Deja o mare firma de peste ocean s-a arata interesat de proiect…

Sursa foto:radiocluj.ro

16 comentarii

  1. ma, ce sa zic, e mai bine de cat nimic. mi-e greu sa cred ca o hala o sa scoata orasul din foame dar na… macar s-a pus piatra de temelie. e ceva in plus fata de nimic. sper sa se gaseasca si investitorii care sa vada perspective si viitor de afacere in acel oras… si nu ma refer aici la miliardele de hipermarketuri rasarite in jurul oraselor ca ciupercile dupa ploaie

  2. Foarte interesant proiectul primariei si de bun augur. Sunt tare curios cum se va finaliza. Poate faci un review al situatiei odata la 6luni 🙂

  3. E bine. Un pas inainte, o dovada ca „Se face ceva”. Era mai bine daca se facea o fabrica, sau ceva care sa produca diverse materii prime… ca intr-o hala industriala trebuie sa ai ce depozita :))

  4. Sper sa nu ne ramaneti doar cu bune intentii si organizarea. Hala isi cheama musteriii, dar cred ca ar mai trebui indeplinite niste criterii pentru ca firmele de afara sa fie interesate. Multa bafta!

  5. Suntem zona metropolitna, aeroport international, infrasctructura cat de cat ok, mana de lucru ieftina..Oare ce la mai trebuie ?? :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*