HCM Baia Mare

HCM Baia Mare      Fiind luni din nou, probabil vă așteptați să poposim la un local băimărean, însă de data aceasta ne abatem de la regulă, pentru a vedea ce-au făcut fetele de la HCM Baia Mare. Deci, azi o să vă vorbesc despre un lucru pe care în ultimul timp băimărenii au privilegiul de al experimenta pe propria piele. Se știe sau dacă nu, atunci o să știți de acum că în orașul de pe Săsar handbalul e religie. Cele mai răsunătoare victorii ni le-au oferit pe parcursul anilor băieții de la Minaur Baia Mare. Fetele de la HCM erau mereu în urma lor.

      Acum lucrurile s-au schimbat. Minaur a suferit enorm în ultimii ani datorită proastei administrări și a ajuns în eșalonul secund al handbalului românesc,un loc nemeritat pentru numele și istoria acestui club. Fetele în schimb, s-au menținut la un nivel destul de ridicat, însă nu au reușit mare lucru. Lumea  umplea sala doar când ajungeau galacticele de la Vâlcea pe aici. Totuși, anul acesta  s-a schimbat ceva…în bine. Echipa e constantă, jocul merge de minune, iar publicul băimărean umple sala meci de meci.

      Ieri s-a jucat un derby. Locul doi ( HCM Baia Mare) cu locul trei (U Cluj Napoca). Sala a fost arhiplină. Și când spun arhiplină, imaginați-vă 3000 de oameni pe  aproximativ 2200 de locuri. Contează mult că administrația locală, cea care patronează echipa de handbal, a lăsat intrarea liberă. Nu prea sunt de acord cu aceasta, dar acest lucru are și un beneficiu. Așa se face că oamenii vin cu mic cu mare la sală. Aici, de mici vor învăța că sportul trebuie să facă parte din viața lor. De asemenea, tot aici vor auzi 3000 de oameni încurajând frenetic o echipă. Vor vedea ardoarea de pe fața părinților, bunicilor sau fraților. Pe viitor această generație va gândi și va face altfel lucrurile în acest oraș.

      Pentru mine și azi amintirea primului meci la care m-a dus tata rămâne veșnic vie. Acel moment nu îl voi uita niciodată. Deci fetelor, vă mulțumesc pentru ceea ce faceți pentru acest oraș. Vă mulțumesc pentru faptul că creați coeziune în oraș. Toți credem că sunteți campioane, iar pentru noi chiar sunteți.

      Forza HCM Baia Mare !!!

Sursa foto:ursachipaul.ro

6 comentarii

  1. pana nu va reveni in Liga Nationala, nu o sa calc la niciun meci de-al Minaurului. am crescut cu aceasta echipa in elita handbalului, ce sa caut la un meci banal de Divizia A?

  2. Din cate observ pretul de intrare era o mare problema pentru oameni ca sa participe la meciuri.. eu zic ca este un lucru bun ca s-a lasat intrarea libera.. astfel.. orice iubitor al acestui sport are posibilitatea sa fie alaturi de echipa pe care o sustine..:)

  3. Nu cred ca era neaprat mare, undeva la 10 lei maxim..Eu cred ca o doza de comoditate si acel sentiment tipic romanesc de a profita de tot daca e gratis 🙂

  4. Cu descrierea asta parca imi doresc sa vad si eu un meci live. Curand….
    PS. ma dor ochii de la tema. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*