Iar tiganii

zona craica

Imi place sa votez. Ca sunt alegeri oficiale sau doar simple sondaje eu votez. Asa ca nu mare mi-a fost mirarea cand am vazut pe un site local urmatoarea intrebare: Sunteti de acord ca Primaria Baia Mare sa plateasca incalzirea pentru rromii de la Cuprom?
Pentru cei care nu cunosc situatia tiganilor din oras e bine de stiut ca primarul Catalin Chereches a promis inainte de alegeri ca goleste pungile de saracie de la periferiile orasului. Tiganii care isi duceau veacul ilegal pe acele terenuri au fost mutati cu totii in fostele cladiri de birou ale fabricii Cuprom. Da, au primit locuinte gratis. Chiar si daca sunt pentru o perioada determinata.

La inceput am fost derutat. Cum s-a putut naste o astfel de intrebare. Adica noua, celor care muncim si ne cumparam locuintele prin credite bancare de ce nu ne plateste nimeni incalzirea? Inteleg ca tiganii trebuie integrati in comunitate, dar atunci de ce suntem noi cei care trebuie sa suferim? Asta e cumva vreun proiect de integrare a lor? Stim cu totii ca majoritatea dintre ei ori fura ori cersesc, asta e realitatea. Iar noi, in loc sa ii trimitem la scoli, sa ii educam, sa ii spalam le mai dam si gratis tot felul de ajutoare.

Eu unul nu sunt de acord ca taxele mele sa fie folosite pentru incalzirea tiganilor de la Cuprom. Vreau sa fie cheltuiti pe ceva folositor in orasul asta, consider ca avem probleme mult mai mari decat frigul indurat de niste oameni care au sansa de a locui gratis.
Problema majora e ca acest proiect de ajutotare a trecut fara probleme la o adunare a CL Baia Mare. Majoritatea absoluta a celor de la USL isi face simtita prezenta. Mi se pare o bataie de joc la adresa noastra, a celor ce contribuim la bugetul orasului. E bine de retinut ca actuala conducere nu a fost votata pentru ai ajuta doar pe tiganii de la periferii.

Sursa foto:talentirosit.ro 

14 comentarii

  1. Ai dreptate. O vorba inteleapta spune ca daca vrei sa-l ajuti pe un om, nu ii dai un peste, ci il inveti sa pescuiasca.

  2. Desi nu am deloc idei rasiste, trebuie sa iti cam dau dreptate. In sensul ca nu ai chef ca din taxele de la tine si ceilalti sa se bucure altii pe degeaba.
    Pe de alta parte, asa e, vin alegerile. Si… 😉

  3. Asta este un fel de comunism mascat. Luam de la bogat si dam saracului. Luam de la cel ce munceste 10 ore pe zi si le dam celor care toata ziua freaca menta.

  4. Desi sunt sigura ca baimarenii nu sunt de acord cu aceasta initiativa, ce am putea face noi pentru a o stopa? Ionela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*