La Il Padrino

Azi m-am gandit sa dam o raita prin mica „cizma” baimareana. Un local extrem de cunoscut si cautat la noi in oras. Daca ajungeti prin Baia Mare nu trebuie sa il ratati sub nici o forma.

Restaurantul este pozitionat in plin centrul orasului pe cea mai cunoscuta strada din punct de vedre al localurilor si anume strada Scolii. Stim cu totii ca italienii nu prea ne au la suflet, dar patronul acestui local s-a indragostit de Romania si Baia Mare, altfel nu imi explic ca rezista aici de cel putin 10 ani.
Nu prea am eu ce sa va povestesc de meniu, e evident ca e cu specific italian. Si vreau sa va spun cu mana pe inima ca rar o sa mai aveti posibilitatea sa gustati asemenea bunatati. Eu unul va recomand spaghete cu orice sos si gatiti in orice fel, e demential. Daca mancare e italian, atunci bineinteles ca veti gasi si o sumedenie de bauturi specifice Italiei.
Eu consider ca singura lor problema e servirea. Ospatarii nu sunt tocmai cei mai carismatici din Baia Mare, dar pentru dragul gastronomiei vom trece cu vederea acest mic obstacol. Deci oameni buni, mica Italie din orasul de pe Sasar va asteapta cu unele dintre cele mai bune retete italiene.

P.S: Vara va puteti relaxa pe terasa alaturi de o cupa de inghetata…

Sursa foto: ilpadrino.ro

12 comentarii

  1. Daca e mancare de macaronari, eu nu stau pe ganduri nici o clipa. Imi place, place, place… Si comand, chiar daca ospatarii nu sunt la inaltime.

  2. Am trecut pe langa un Il Padrino si prin Bucuresti. O sa intru la un moment dat sa vad ce si cum.
    Sincer, nu prea sunt de acord cu afirmatia italienii nu ne au la inima. Au fost niste situatii exceptionale, pornite mai degraba de la co-nationalii nostri mai colorati, o situatie destul de prost adminsitrata de autoritatile italiene si romane. Am doua foste colege care s-au mutat in Italia, cu inima cam indoita. Toate-s in regula acolo, oamenii nu se uita cas la ele, sunt destul de deschisi si binevoitori. In fine…

  3. Mi-ar placea sa servesc niste bucate italienesti delicioase intr-un decor rustic… Deci exista un astfel de restaurant si in Bucuresti. Bun asa! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*