Decenta transportului in comun

De curand aflam ca urmeaza sa primim noi mijloace de transport in comun. Si nu din alea scoase din uz la ei si bune la noi, ci noi noute. Bineinteles ca nu vor fi suficiente, dar e si acesta un inceput. De atunci asteptam cu nerabdare sosirea acestor vehicule SF pentru un oras din Romania.
Primarul Catalin Chereches s-a pus pe treaba de la inceput de mandat. A promis multe vrute si nevrute, dar macar unele dintre promisiuni au devenit realitate. Iar un lucru care bucura majoritatea baimarenilor e schimbarea la fata a orasului.

Astfel prin oras s-a inceput demolarea unor foste statii de autobus care aratau in cel mai groaznic mod posibil pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din oras. In vremurile de glorie mult apuse al transportatorului in public au fost printre cele mai folosite statii din oras. Ambele deserveau linii principale, care transportau mii de navetisti. Insa cu timpul industria din oras a disparut, iar traficul pe mijloace de transport a scazut. Astfel si cele doua statii s-au inchis. Insa din pacate nimeni nu s-a opucat de paza lor, iar in curand au deventi un adevarat focar de infectii si mizerii. Boschetarii le-au transformat in adevarate palate, si totul parea fara sfarsit pentru cei care locuiau acolo sau pentru trecatorii din zona.

Oamenii din primarie au intervenit in forta si dupa nenumarate somatii au inceput demolarea acestor statii si amenajarea unora la niste standarde de oras european. Desi e vorba doar de doua statii vreau sa spun ca e un inceput. Iar tot ce are un inceput cu siguranta va avea si un sfarsit. Sa speram ca fericit….

P.S.: In curand statii renovate si busuri moderne..Incepem sa ne apropiem de occident…

Sursa foto:ziarmm.ro

14 comentarii

  1. Ai dreptate. Și cea mai lungă cătăroieîncepe tot cu primul pas.
    Apropos de transformarea stațiilor de autobuz în adăposturi pentru boschetari.
    La noi, între blocuri, au fost construite un fel de căsuțe din beton, pentru depozitarea containerelor de gunoi. Ei bine, în cel din apropierea mea, s-a stabilit o familie de homelessi, care și-au pus acolo un pat, și-au tras un fir electric, au aparat de radio. Ți-e și milă de ei, că doar disperarea i-a adus acolo, dar constat că pe măsură ce trece timpul, încep să se comporte de parcă locul ăla chiar le-ar aparține; îl țin închis când au ei chef, scoțând doar un tomberon afară; fac reguli, admonestează pe cei mai săraci cu duhul…

  2. In Ploiesti, un blogger cu initiativa a iesit in strada cu o pancarta pe care scria: „Imi este rusine” si a stat in diverse statii de autobuz, langa gropi aparute in asfalt, in locuri murdare sau lasate in paragina. Poti crede ca a avut succes si primaria s-a simtit?

  3. La Turda, trecerea de la RATL – regie autonomă – la STP – societate pe acţiuni – a transformat totul. Mai sunt multe probleme, dar, situaţia este diferită faţă de perioada anterioară, în mod radical. Chestionat despre ce aduce nou în transportul local, directorul firmei a spus: „Transport civilizat”! Şi … nu a fost o promisiune, ci, este o realitate!

  4. Hai, ca aveti un primar bun 🙂
    Vad ca, fata de altii, tot face cate ceva. Mereu vorbesti despre el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*