Linistea dinaintea furtunii

Mai este o singura zi pana cand incepe oficial campania electorala pentru alegerile parlamentare. Nu de alta, dar neoficial ai nostrii candidati sunt intr-o continua campanie. Baia Mare este din nou impartita pe diferite colegii atat pentru senat cat si pentru camera deputatilor.

Oamenii care se vor bate pentru scaunele din parlamentul tarii, sunt tot aceeasi care se bat mereu pentru ciolan. Problema majora e ca un judet cu o populatie destul de mare nu poate sa aduca nimic nou pe paleta politicii locale.

Partidele de aici au ales sa ii arunce in lupta pe vesnicii si nefolositorii parlamentari. Nici nu stiu daca li se potriveste denumirea de parlamentar, pentru ca majoritatea oricum nici nu au dat pe acolo. Dintre toti parlamentarii maramureseni nu au fost nici macar doua persoane care sa vina cu o initiativa legislativa.
Ar trebui sa ne puna pe ganduri treaba asta. Adica noi, in 9 decembrie ii trimitem exact pe aceeasi parsivi inapoi in scaunul de parlamentar. Acolo ei se vor lamenta si vor deplange situatia judetului, distanta fata de Bucuresti, aceleasi povesti pe care le auzim de vre 23 de ani.
Trebuie sa fim constienti ca puterea e in mainile noastre. Putem sa ii pedepsim pe cei care in patru ani de zile nu au fost in stare sa ne ajute cu nimic. Sper ca maramuresenii sa se trezeasca din naivitatea caracteristica macar in data de 9 decembrie.

P.S.: De miercurea viitoare vom analiza aici fiecare partid pana la alegeri …

Sursa foto:romania-europeana.blogspot.ro

11 comentarii

  1. Buna ilustrare 😀
    Comunisti au fost si comunisti sunt inca si vor fi. Trist ca si astia mici a la Ponta, tot pe directia asta sangerie au apucat …

  2. e frustrant că fac ce vor ăştia. la fel şi la alegerile locale. au început campania când au avut chef, ştiind că nu poate nimeni să-i impiedice, că vor face plângeri după aia acuzând susţinedea contracandidaţilor

  3. De ce sa te chinui sa dezbati, daca sunt aceeasi? Ar mai fi doua variante: 1. sa nu te duci la vot (chestie cu care eu nu sunt de acord) si 2. sa te duci si sa-i votezi pe toti (ca sa se anuleze votul si sa isi dea seama ca ii dispretuiesti)

  4. In privinta politicii, eu sunt tare pesimista. Unii vin, altii pleaca, dar situatia romanilor nu se schimba cu nimic. Vor puterea pentru ei si nu le pasa de greutatile in care se zbate poporul.

  5. Speranta moare ultima. Asa ca du-te la vot si voteaza ce crezi ca e mai putin rau. Nu se stie niciodata…
    De voturile anulate nu-i pasa absolut nimanui, crede-ma! Nici nu le iau in seama politicienii. Asta ar trebui sa stii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*