M-am săturat de ”la noi”

Fără biciclete în Baia Mare
Borșa, eterna...

Ieri, am citit la cineva, că s-a plictisit de românii care nu fac altceva decât să vorbească de rău națiunea și țara. Motive să o vorbim de bine nu prea avem, așadar, ar trebui să îi înțelegem și pe cei supărați.

Doar că și eu m-am plictisit de o anumită categorie de românași. Cred că știți și voi acele persoane, care se referă mereu la țara adoptivă cu apelativul ”la noi în Franța/Italia/Spania” etc.

Luna august, e momentul în care scăpând de prin Occident, dau buzna acasă. Mulți dintre ei vor să ne prezinte cât de mult s-au civilizat. După 12 luni de muncă pe șantiere sau ca bone, unii se așteaptă ca ”amărâții” rămași acasă să pice ca muștele când trec ei pe aici.

Îngâmfarea și nesimțirea unora dintre cei care uită de unde au pornit întrece orice limită. Mereu acuză țara și oamenii de aici de condițiile precare. Ei au plecat pentru un trai mai bun, însă ajunși acolo uită de unde au plecat.

De aproximativ 6 ani avem liber la prăduit prin Europa. Nu știm să ne comportăm, indiferent că suntem muncitori afară sau în țară. Nesimțirea și prostia nu le lăsăm la graniță, de aceea cred că în țara asta nu se va schimba nimic prea curând. Încă așteptăm să ne civilizăm.

Foto

Comentarii

  1. By Javra

  2. By Nice

  3. By Alin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *