Fără biciclete în Baia Mare

Baia Mare, România, iunie 2013, ședință de consiliu local, căldură mare monsieur. Altfel, nu îmi explic cum au putut mințile iluminate din acest oraș, să voteze o aberație. Aleșii noștri au decis interzicerea bicicletelor pe alei pietonale, aleile din parc, zonele verzi și pe aleile de pe lângă malul Săsarului.

Mi se pare o decizie foarte proastă, prin prisma faptului că dorim să combatem sedentarismul oamenilor. Rămâne ca bicicliștii să circule pe drumuri, acolo unde știm cu toții cât de atenți sunt șoferii la oamenii în șa.

SkirtBike, Critical Mass și alte inițiative care încurajează mersul pe bicicletă sunt în van. Oamenii, care optează pentru mersul pe bicicletă sunt luați la mișto. Toate acestea, de acele persoane pe care le-am votat să se ocupe de soarta orașului.

Pistele pentru biciclete în acest oraș sunt ca și inexistente. Mașinile, oameni care plimbă animale sau mămicile cu cărucioare, au cucerit cele trei piste existente din oraș. În rest, se descurcă fiecare cum poate.

Sperăm ca consilierii să revină asupra deciziei cât mai repede. Ar trebui să luăm exemplul altor orașe europene, unde bicicletele au depășit de mult numărul locuitorilor. Noi ne zbatem în mediocritate prin decizii aberante.

UPDATE:Văzând reacția vehementă a oamenilor din oraș, primarul priceput la toate, a adunat azi șleahta de incompetenți în ședință extraordinară, pentru a anula această decizie. Dar dacă nu sesiza nimeni neregula, ce făceam domn primar, colectam amenzi ?

14 comentarii

 1. Incompetenti!!!! Unde sunt pistele pentru biciclete ??? Si pe cele existente nu le respecta nimeni, sunt ocupate de masini parcate aiurea de „soferi de duminica”, si evident, de TAXIMETRISTI !! Foarte bine domnule PRIMAR, pe ei nu ii amendeaza nimeni. Asa mai departe….FELICITARI !!!!!

 2. Și în București au fost interzise la un moment dat, acum s-a dat voie din nou, asociațiile de bicicliști cred că și-au făcut treaba.

  Oricum măsura e o aberație…adică există posibilitatea sa iau amendă dacă mă duc cu un copil să învețe să meargă pe biclă.

  Dar e bine că s-a anulat.

  În ceea ce privește pistele…în București, din toate pistele care erau, doar 3 mai sunt autorizate de Poliție. Resul nu se pot utiliza – trec prin stații RATB, sunt pe trotuare prea înguste.

  În fine, cine vrea să meargă, merge :).

 3. Fără supărare, dar citindu-ți blogul tind să cred că voi chiar aveți niște aleși foarte tâmpiți. Întrec orice limite. Pe ce criterii s-a făcut alegerea lor? 🙂 Sau doar pe o pălincă de prună?! 🙂

 4. Ţi-am mai spus că la primărie sunt incompetenţi, unde dictează interesul personal. La ce te miri? Noi i-am ales,
  îi merităm. Ar trebui să ne tragem palme şi la culcare, şi la trezire, pentru opţiunea noastră. Am generalizat, fiindcă prostii de acest gen nu se întâmplă doar în Baia Mare, ci în mai toată ţara.

 5. Serios? Sper sa nu fie adevarat.
  Critical Mass – am participat si eu, a fost frumos 🙂

 6. Cea mai mare aberatie posibila. Cum doamne sa votezi asa ceva? Bine ca au renuntat poate le vin ceva idei si la politicienii din Sighet…

1 trackback / pingback

 1. Pro sau contra mersului pe bicicletă în parc, în Baia Mare? | MameBune.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*