Ne desconsiderăm

Toată țara vorbește despre un accident teribil. Au murit oameni nevinovați, într-o țară străină și într-un mod groaznic. S-a decretat zi de doliu național, oamenii politici, unii cel puțin, au profitat de pe urma acestui val de empatie care a lovit țara noastră.

Oamenii din țara în care a avut loc accidentul, au dat dovadă de omenie. În momentul în care au văzut locul accidentului, au sărit imediat în ajutor. Au coborât în prăpastie fără să stea pe gânduri. Au făcut tot ce s-a putut face într-un asemenea caz.

Nu înțeleg de ce e nevoie să le mulțumim atât. Au făcut un lucru normal și omenesc. La fel am fi făcut și noi, fără să stăm pe gânduri. Indiferent de câte persoane zic contrariul, sunt în stare să vă arăt din cercul meu de prieteni cel puțin 20 de persoane care ar ajuta pe cineva aflat într-o asemenea situație.

Într-adevăr, societatea românească are și scursuri, dar la fel are și cea din țara unde s-a petrecut accidentul. Nu există pădure fără uscături, asta o știți și voi foarte bine. Cel mai urât e că politicul a încercat să folosească din nou această ocazie pentru imagine. Ambele tabere au oferit circul caracteristic lor.

Sursa foto.

22 de comentarii

 1. E foarte posibil totusi ca intr-o astfel de situatie in tara noastra, sa nu fi fost la fata locului genul de persoane pe care le ai tu in cercul de prieteni… 🙂

 2. Sunt convins ca si in cercul tau de prieteni sa ai persoana care sa faca la fel. Eu nu cred ca la noi nu s-ar fi sarit in ajutorul victimelor. Pur si simplu nu cred.

 3. Le multumim pentru ca suntem o natiune cu bun simt. E frumos sa multumesti. Nu conteaza ca si noi faceam la fel. E de datoria noastra sa le multumim.
  Eu unul nu inteleg ce-i cu atata zarva. Mor zilnic oameni de foame, de frig, de boala, ucisi etc. De ei nu zice nimeni nimic.

 4. De acord, peste tot în zonele europene ar fi fost cam aceeaşi reacţia, nu mai spun de faptul că muntenegrenii, afară de limbă, nu-s aşa diferiţi de români, bulgari, polonezi, unguri, sârbi, etc. Singurii de pe aceste plaiuri est-europene despre care am rezerve că ar fi fost la fel de săritori şi nu ar fi făcut ca acum vreun an la Craiova îs ţiganii: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/tanarul-din-craiova-care-a-jefuit-o-femeie-lovita-de-masina-condamnat-la-doi-ani-de-inchisoare.html

  În rest…tre’ să le mulţumim la muntenegreni, a fost un gest frumos, dar să lăsăm imbecila formulare cu „ne-au dat o lecţie”, că nu ne-au dat nicio lecţie, cum nici fraţii maghiari nu ne-au dat o lecţie la omorârea lui Cozma, lucru dovedit tot printr-o împrejurare tristă, lka Giurgiu, într-un caz similar.

 5. Și eu le mulțumesc. Știu, au făcut gesturi normale, se cheamă omenie, dar tocmai de asta le mulțumesc. Și sunt convinsă că la fel s-ar fi întâmplat și în România în cazul unui eveniment nefericit. Și în orice altă țară. Peste tot există Oameni cu „O” mare.

 6. Exprimarea gratitunii pentru un gest până la urmă normal care exprimă umanitate (ai înţetes de la tv că muntenegrenii făceau coadă la donarea de sânge)este normală d.p.m.d.v. Tam-tamul exagerat venit pe calea mass-media, cam deloc… inclusiv decretarea doliului naţional îmi pare o chestie cam prea forţată (ce am mai decreta dacă mâine-poimâine ne loveşte vreun cataclism natural şi mor mii de oameni… sau considerăm cumva echivalente cazurile…)

 7. „Au făcut un lucru normal și omenesc. La fel am fi făcut și noi, fără să stăm pe gânduri.” – Noi am fi facut la fel.. eu, tu, prietenii tai, prietenii mei, rudele tale, etc… dar ei? Parlamentarii? Crezi ca ar fi facut la fel? …

 8. Cred că am ajuns să trăim într-o asemenea societate individualistă încât faptele bune par o minunăţie, şi nu ceva firesc.

 9. Oamenii aia, muntenegrenii, povestea o doamna implicata in accident, salvata miraculos de echipa aceea de alpinisti care se afla in zona, au ajuns la spital, sa doneze sange, inainte lor, a victimelor. Ii asteptau la spital…
  Muntenegrenii, omanenii de rand de acolo, le-au dus mancare si haine. Au stat cu ei si i-au incurajat. Apoi au decretat si ei doliu national. Nu stiu ce ar fi facut romanii in locul lor, dar stiu ca daca se intampla ceva pe strada la noi, nu intervine nimeni, nu se baga nimeni. Toti stau si filmeaza cu mobilele. 🙁

 10. Da, au folosit acest accident pentru imaginea lor din pacate..singurul care are reale merite dintre toti oamenii politici este medicul arafat, din punctul meu de vedere.. si mai este un lucru cu care nu am fost de acord, decretarea zilei nationale de doliu… imi pare rau pentru acei oameni si familiile lor dar cred ca doliu national e deja prea mult… era de ajuns un foliu local pt fiecare…

 11. „societatea românească are și scursuri, dar la fel are și cea din țara unde s-a petrecut accidentul.”

  Societatea din ţara unde s-a petrecut accidentul are scursuri, dar are şi canalizare, în timp ce la noi 45% din ţară nu are, motiv pentru care scursurile proliferează 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*