Tunelul pe sub…

… Gutâi. Da, asta se pregătește intens la CJ Maramureș. Bine, vreau să precizez că acest tunel pe sub Gutâi îl construim de mai bine de 23 de ani. Fiecare pierde-vară, pardon președinte al CJ-ului, a promis în campanie că va finaliza această construcție.

Pentru economia județului și bunăstarea celor din Maramureșul istoric, acest lucru ar fi ca o mană cerească. S-ar scurta drumul dintre Baia Mare și Sighetul Marmației, iar transportatorii nu ar fi obligați să escaladeze serpentinele. Din toate punctele de vedere, ar fi cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla.

Acum să vă liniștesc. Nu se va întâmpla nimic, din varii motive. Principalul motiv este faptul că persoanele care se perindă pe la șefia CJ, nu fac niciun demers în această privință. Guvernul României, de 95 de ani nu mai e interesat de această zonă, de la ei nu ne putem aștepta la nimic.

Interesați s-au arătat și investitorii străini, nemți sau mai nou chinezi. Făceau ei tunelul, noi să le dăm lor ceea ce scot în momentul săpării lui. Nici asta nu e voie, păi cum să ne vindem noi țara? Mai bine cheltuim milioane de euro pe serpentine.

Eu și tu, contăm doar când își vând ăștia de la butoane gogoșile. Societatea civilă slab organizată i-a lăsat pe aceștia să facă ce vor. Însă, va urma o generație care nu va trece cu vederea toate minciunile și furturile. Poate atunci vom avea si un tunel pe sub Gutâi.

Sursa foto.

22 de comentarii

 1. inca o poveste tipic romaneasca,de ce sa fim eficienti cand putem sa ratam ocazii,oportunitati pentru a ne dezvolta.Mie ciuda cand observ ca alti pot si noi nu…

 2. Pacat… mare pacat! Asa sunt toti primarii inainte de alegeri: Promit sa fac, sa dreg, sa construiesc… iar dupa ce s-au vazut primari au uitat de tot ce au spus.

 3. Este un fapt arhicunoscut că la noi unu încarcă, doi descarcă, atunci de unde eficienţă…
  Societatea civilă şi organizarea acesteia, sublim, numai că lipsesc cu desăvârşire (un fel de baba şi mitraliera). De fapt, nu mă mir şi nici nu mi-e ciudă că la alţii se poate iar la noi ba… am înţeles cauzele demult…şi d’aia nici nu aştept ceva. Când s-o schimba „civilul” român o să fiu primul care îşi face MEA CULPA pe blog pt aceste afirmaţii… până atunci rămân la vorba conform căreia „singura salvare a învinşilor este să nu mai spere în nimic”.

 4. Inca o poveste fara sfarsit…ma intreb oare cand politicienii vor pune mana pe munca sa faca ceva in tara asta, nu sa fie doar vanzatori de gogosi.
  Pacat, pacat, pacat. Tara asta merita mai mult decat niste gogosari 🙁

 5. Există așa ceva pe sub Munții Gutâi?!! Ar trebui să primești o diplomă de merit pentru promovarea zonei Maramureșului.

 6. Povesti de adormit copii mici. Sa fie realisti: acest tunel nu va fi facut niciodata pentru simplul motiv ca nu are nici un interes economic: costul prea mare, pentru ce beneficii? Eventual daca punem infractorii la munca silnica..
  Mai bine s-ar face autostrazi spre vest.

 7. Nu neapărat… dar poate e mai înţelept să nu doreşti/speri ceva a cărui lipsă bagi de seamă că te-ar face să suferi sau să fii nemulţumit… ceva de genul…

 8. Situatia asta seaman cu cea a Romaniei.Tot in tunel este si nu vede luminita de la capatul tunelului.

1 trackback / pingback

 1. Tunelul pe sub…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*