Ne înverzim

Anul trecut, orașul Baia Mare a început procesul de înverzire a orașului. Au intrat cu buldozerele în copacii bătrâni, însă, după aceea, au plantat puieți în locul lor. Astfel, am început să pășim pe un drum lung și anevoios.

Toamna aceasta, primăria va continua plantarea arborilor și a gardurilor vii. Cu speranța că nu vor fi ”fructificați” de anumiți cetățeni, orașul are șanse reale să devină o oază verde în nord-vestul României.

Mesteceni, platani, tei și castani…aceștia sunt arborii care urmează să își ia în primire spațiile în curând. De altfel, aceștia vor reprezenta o gură de oxigen pentru cartierele unde urmează să ajungă. Blocurile gri și anoști vor începe să respire.

Dacă lucrurile continuă pe acest făgaș, în câțiva ani, Baia Mare poate ajunge un punct verde pe harta țării. Mai trebuie doar să ne educăm și o mare parte dintre concetățeni. Degeaba avem arbori și garduri vii, dacă, alții le folosesc pentru depozitarea resturilor menajere.

11 comentarii

  1. Foarte frumos.. si la noi tot de doi-trei ani a inceput inverzirea.. si pot spune ca orasul deja arata mai bine si respira mai sanatos…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*