Ne-am vândut țara de mult timp

Roșia Montană, Pungești și mai știu eu ce alte localități. Toate au în comun revolta față de sistem. Oamenii se simt furați și pe undeva, frustrați. Ăi mai bogați ne fură avuțiile din țară, suntem tratați ca neica nimeni.

Voi supăra pe mulți, însă cu toate protestele lor nu cred că vor putea opri tăvălugul. Exploatarea cu cianură, gazele de șist, toate vor avea loc. Indiferent de câți vom ieși în stradă, indiferent de ce vom face.

Și credeți-mă, nu provin dintr-o familie tocmai liniștită. Bunici anticomuniști, tată revoluționar etc. Problema e că, noi, cei din Vaslui, Alba sau Maramureș nu reprezentăm nimic pentru cei cu putere. În 23 de ani, am demonstrat că putem fi cumpărați cu 1 kg de zahăr și 1 litru de ulei.

Cred cu tărie, că o sticlă de rachiu și un pachet de țigări, vor calma spiritele la Pungești. Cred că o sumă frumoasă va alunga și ultimul om din Roșia Montană, indiferent de spiritul său ecologist. Așa ne stă nouă, acestui popor, în fire.

Ne vindem scump, dar într-un final tot ne vindem. Ne-am vândut turcilor, leșilor, ungurilor, austriecilor, rușilor. Acum ne vindem canadienilor, americanilor. Atunci nu ne-am vândut țara, doar acum?

10 comentarii

  1. Si cand te gandesti ca intr-o zi nimeni n-o sa mai vrea sa ne cumpere fiindca nu vom mai avea nici nimic de oferit si nici pret! Vom ramane o zdreanta la marginea drumului, fara nici o intrebuintare caci i s-au rupt toate cusaturile, i s-au descusut toate peticele, i s-au taiat toti nasturii si au ros-o toti sobolanii…

  2. Am vrea sa nu fie vanduta, dar noi sa stam cu telecomanda in mana.
    Cam asa s-a intamplat si cand eram pe Horea in Cluj la revolutie si cei din balcoane strigau „suntem cu voi!”.
    Ca romanu’ nu-i niciunu’ !

  3. Mai bine gândim mai târziu, decât niciodată. Acum trebuie să punem în balanţă dacă bănişorii ăia-s tot ce contează în lumea asta, dacă bănişorii ăia o să-i facă mândrii pe copii noștri că ne au părinti sau bunici.

  4. Sărăcia îi împinge pe oameni, de asta se face în aşa fel încât să fim săraci, în continuare. Dar s-ar putea ca cei de la putere să-şi facă greşit socotelile şi mămăliga fierbinte să le explodeze în faţă…

1 trackback / pingback

  1. Ne-am vandut tara de mult timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*