Orasul sensurilor

Sensurilor giratorii. De cativa ani incoace, orasul nostru s-a impanzit de sensuri giratorii. Exista foarte multi contestatari, si mai putini care chiar inteleg realul folos al unui asemenea loc pe o strada.

Stim ca in zona noastra, viteza e boala. Astfel de sensuri reduc semnificativ puterea celor ce stapanesc bolizi cu cai putere.
Sa ne gandim numai cate accidente au avut loc inainte de a fi amplasate acele sensuri. Clubul Vacarilor este cel mai benefic sens din oras, accidentele s-au tinut lant, iar de cand s-a finalizat sensul nu am mai auzit de accidente extreme in acea zona. Sensul de la reprezentanta Dacia, e locul unde accidentele s-au diminuat considerabil. Pana la amplasarea acelui sens accidentele erau la ordinea zile, poi de cand e sensul, nu sunt accidente cu pagube insemnante.

Si insiruirea poate continua, fiecare sens a redus numarul pagubelor si victimelor. Cu noul sens de la Elvira, sunt convins ca traficul din cartierul Alecsandri va fi mai fluidizat. Poate acum nu vedem beneficiile, dar cu timp va asigur ca locul va fi lipsit de evenimente rutiere neplacute.

P.S.: Eu as instala si la trecerile de pietoni renumitii „politisti culcati”, atunci am vedea o viteza constantata de 50-60 Km/h.

Sursa foto: glasul.ro

12 comentarii

  1. A fost instalat un astfel de sens in Drumul Taberei din Bucuresti, despre care se spune ca incetineste mult traficul. De fapt cred ca asta e partial rostul lui… cert e ca se sta mult in zona la orele de trafic intens…

  2. Eu una le găsesc foarte utile și atunci când vrei să-ntorci și n-ai unde sau nu poți din cauza traficului. Să vezi în Franța sensuri giratorii. Acolo ieșeam dintr-un sens direct în altul :).

  3. Lasă, că mai tare încurcă traficul minunatele semafoare puse de-a-n pasta de la Gold Plaza :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*