Parcul Natural Firiza

Uneori aleșii locali mai fac și lucruri cu adevărat bune. E drept, se întâmplă rar, de aceea trebuie să remarcăm și să aducem la cunoștință. Așa se face că băieții deștepți aleși de către băimăreni, au decis în unanimitate înființarea unui parc natural.

În imediata apropiere a orașului Baia Mare, se află o zonă de aproximativ 20.000 de hectare de pădure, care este de o frumusețe rară. Din păcate, unii concetățeni aleg să își bată joc de tot ceea ce înseamnă natură. Iar, cei care ar trebui să le protejeze, uneori, sunt chiar mână în mână cu cei care distrug mediul înconjurător.

Astfel, în 26 iunie s-a decis realizarea unui proiect prin care se dorește înființarea unei arii de protecție. Parcul Natural Firiza, numele propus, ar putea fi declarat chiar de anul viitor, o zonă protejată.

Acest lucru ar aduce doar beneficii zonei respective. S-ar putea stopa exploatarea pădurilor, s-ar realiza un loc de relaxare pentru oamenii care ar respecta natura, în cele din urmă.Turismul ar putea și el să se dezvolte mai mult în partea aceasta a țării, deoarece fauna și împrejurimile sunt ideale pentru drumeții.

O dată cu implementarea acestui proiect, s-ar putea atrage bani frumoși din partea Uniunii Europene. Poate, așa ar investi și proprietarii de pensiuni, deoarece  turiștii aduc și bani. Însă, de la inițiativă până la implementare mai e cale lungă, dar ideea pare promițătoarea.

Sursa foto.

20 de comentarii

 1. As vrea sa traiesc destul de mult, sa prind minunea zilei in care oamenii chiar vor proteja mediul inconjurator…

 2. Proiectul suna foarte bine… sa ne anunti chm stau lucrurile peste ceva vreme…

 3. firiza e un loc prea frumos. parintii mei mergeau acolo, eu merg si sper sa mearga si cine vine dupa mine. sincer.

 4. Sună bine, sper să se şi întâmple. 🙂 La făcut proiecte ne pricepem tot mai bine cu realizarea lor avem de furcă… Dar să fim optimişti fiindcă aşa ne stă bine! 🙂

 5. „Parcul Natural Firiza, numele propus, ar putea fi declarat chiar de anul trecut, o zonă protejată.”

  Cum adica de anul trecut?

 6. Zona e fabuloasa, iar proiectul frumos, binevenit, si personal ii doresc mult succes. Nu mi se pare imposibil de realizat. Sa auzim cat mai curand de un nou parc natural in Romania.:D

  Off-topic
  Ma confrunt cu o „mica” problema pe blogul tau atunci cand vreau sa comentez. Aceeasi de data trecuta. Vad ca a revenit. 🙁

 7. E o zona foarte frumoasa mai ales lacul care atrage multi turisti. Imi place ultima pare, mai e mult pana atunci dar daca e cineva desptept si isi deschide un hotel mic cred ca va avea succes.

 8. Pana la realizarea acestui proiect, o sa gaseasca turistii doar un loc de golf :)). Sunt prea frumosi banii care ies din taierile „legale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*