Piața Izvoarele, un munte de gunoi

piața izvoarele

Băimărean fiind, nu cred că nu ai auzit de Piața Izvoarele. Iar, dacă cumva nu ești din orașul de pe Săsar, cu siguranță vei găsi asemănări foarte mari cu ceea ce se găsește la tine în oraș.

Fiecare oraș care se respectă, are un loc unde agricultorii de bază ai țării pot să își desfacă marfa pentru tot poporul. Așa se face că și Baia Mare are un astfel de loc. Infect, insalubru și total neadecvat pentru așa ceva. Dar, deocamdată încă funcțional.

Mizeria și tarabele sunt un lucru comun în această locație. Țăranii își desfășoară activitatea fiecare cum poate, pentru un leu în plus încalcă orice lege a igienei. Autoritățile se fac că nu văd, deși la ultima ședință din Consiliul Local, au precizat clar că această piață nu ar trebui să funcționeze.

Sincer acum, voi ce ați aștepta de la cei care administrează viața comunității în care trăiți? Să accepte o situație înjositoare și rușinoasă pentru un oraș european? Sau să aplice legea și să închidă această zonă ce reprezintă o bombă biologică?

Știu că închiderea bruscă ar însemna o problemă pentru țăranii autentici din piață, însă, pentru 85% din comercianții tuciurii nu cred că e o tragedie. Ei, oricum nu sunt din zona noastră, așa că și-ar găsi repede altă destinație pentru marfa de import.

Acum așteptăm cu nerăbdare momentul în care se va închide această locație. De investit, aici, societatea care o administrează nu o va face, asta e clar pentru toată lume, nu înțeleg de ce ne mai amăgim. Un munte de gunoi în centrul orașului nu e lucru cu care să ne mândrim.

Sursa foto.

18 comentarii

 1. Este foarte murdară întradevăr, iar vara e plin de zemuri (din fructe, legume şi lactate) şi roiuri de muşte în jurul lor.
  Dar n-aş vrea să se închidă definitiv, ci doar să fie renovată şi igienizată pt ca ţăranii să poată vinde acolo mai departe.

  P.s. N-am cărţi de poveşti, dar am 3 seturi de carioci noi-nouţe. E nevoie de ele?

 2. Sa luam, de exemplu, piata de la Obor, hala veche e certata cu orice regula de curatenie, mirosurile te strica la stomac numai ce intri in piata, mustele stau pe produse ca la ele acasa, zeama maronie si urat mirositoare de la pesti baltesc de cateva zile, vanzatorii te indeamna sa gusti din produsele lor, ba mai mult iti intind o bucatica de branza direct din mana lor (nu-ti spun daca s-au spalat pe maini, dar dupa moaca iti dai seama ca nu).
  Pe jos e un covor de coji de seminte, resturi alimentare, gunoaie si jeg.
  Dar piata are un mare avantaj, e foarte ieftina.

 3. din cate am observat majoritatea care vand in piete sunt tigani… astia oricum nu au lege. oricum nu am incredere sa cumpar din piata… deci tot una imi e 🙂

 4. Nu trebuie sa ne ascundem dupa deget, stim toti cum merg lucrurile cu aceste piete. Aceste piete nu sunt pt tarani, sunt pt bisnitarii care contribuie zilnic la o parte din autoritatile locale. Daca o piata ca si aceasta ar fi inchisa, multi bugetari nu si-ar mai primi cadourile zilnice, sau lunare care sunt mult mai mari.

 5. Asa sunt toate pietele, dupa ce ca sunt mizerabile sunt si pline de produse din afara… toate pietele sunt sufocate de bisnitari iar produsele noastre taranesti nu mai ajung pe tarabe…

 6. Asta este, in Ocna Sugatag a fost deschisa o piata alimentara (dupa standarde UE), totul e frumos, mese noi noute, pavaj si surpiza, nimeni nu vinde acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*